More
    ΑρχικήΉπειροςΗ Ήπειρος… κερδίζει τους επισκέπτες της! - Κατατάσσεται πρώτη στον δείκτη συνολικής ικανοποίησης. 

    Η Ήπειρος… κερδίζει τους επισκέπτες της! – Κατατάσσεται πρώτη στον δείκτη συνολικής ικανοποίησης. 

    Δημοσιεύθηκε:

    Δεν αρκεί μία περιοχή να διαθέτει ωραία φυσικά τοπία, παραλίες, βουνά, λίμνες, ποτάμια για να προσελκύσει επισκέπτες. Η τουριστική ανάπτυξη βασίζεται και σε άλλους παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους κυρίαρχη θέση κατέχει η ικανοποίηση όσων την επισκέπτονται. Κι αυτό γιατί οι ευχαριστημένοι επισκέπτες αποτελούν τους καλύτερους «πρεσβευτές» της.

    Στον τομέα αυτό η Ήπειρος φαίνεται πως κερδίζει το στοίχημα, αν κρίνει κανείς από τις βαθμολογίες που της δίνουν οι επισκέπτες του περασμένου Αυγούστου, οι οποίοι την φέρνουν στην πρώτη θέση πανελλαδικά όσον αφορά κριτήρια όπως τα καταλύματα που διαθέτει και η τοποθεσία, ενώ πρώτη στην ηπειρωτικό χώρα κατατάσσεται και στον δείκτη συνολικής ικανοποίησης. Παράλληλα, βαθμολογείται με άριστα σχεδόν στην εξυπηρέτηση και στη σχέση ποιότητας – τιμής.

    Όλα τα παραπάνω με βάση στοιχεία για τον περασμένο Αύγουστο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

    Ικανοποίηση – καθαριότητα

    Πιο αναλυτικά, την υψηλότερη θέση όσον αφορά στην ικανοποίηση των επισκεπτών για την ηπειρωτική Ελλάδα κατέχει η Ήπειρος με 90,8% και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (86,8%), η Αν. Μακεδονία και Θράκη (86,6%), η Θεσσαλία (86,5%), η Πελοπόννησος (86,3%). Όσον αφορά στη νησιωτική Ελλάδα, με βάση πάντα το ΙΝΣΕΤΕ, την υψηλότερη θέση ικανοποίησης κατέχουν οι Κυκλάδες (με GRI 89,1%) και ακολουθούν το Βόρειο Αιγαίο (85,9%), η Κρήτη (84,9%), τα Δωδεκάνησα (83,8%) και τα Ιόνια Νησιά (81,4%).

    Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 96,2% και ακολουθούν η Πελοπόννησος και η Στερεά Ελλάδα με 93,7% και 92,4% αντίστοιχα, ενώ στην πρώτη πεντάδα περιλαμβάνονται επίσης η Κεντρική Μακεδονία με 92,3% και η Ήπειρος με 91,9%.

    Τοποθεσία – εξυπηρέτηση

    Η πρώτη πανελλήνια πρωτιά για την Ήπειρο αφορά στην τοποθεσία. Εδώ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 93,7% και ακολουθούν οι Κυκλάδες με 93,4% το Βόρειο Αιγαίο με 92,4% και η Στερεά Ελλάδα με 92,0%.

    Οι υπόλοιπες γεωγραφικές ενότητες έχουν αξιολογηθεί χαμηλότερα από 90,0%. Ψηλά είναι η περιοχή μας και στο κριτήριο της εξυπηρέτησης.

    Εδώ την πρώτη θέση έχει η Θεσσαλία με 96,5% και ακολουθούν οι Κυκλάδες και η Ήπειρος με 94,2% αντίστοιχα. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Πελοπόννησος με 92,4% και στην πέμπτη θέση η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 90,6%

    Ποιότητα – τιμή

    Στην κατηγορία σχέση ποιότητας – τιμής η Ήπειρος έρχεται δεύτερη με ποσοστό 88,5%, με τις Κυκλάδες στην πρώτη θέση (92,3%) και ακολουθεί η Πελοπόννησος με 88,4%.

    Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Κεντρική Μακεδονία με 87,7% και στην πέμπτη θέση η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 86,6%. Η Ήπειρος αξιολογήθηκε ψηλά και στην κατηγορία δωματίου όπου κατέχει την πρώτη θέση με 94,0%.

    Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 92,0% και στην τρίτη οι Κυκλάδες με 89,7%. Την πεντάδα συμπληρώνουν το Βόρειο Αιγαίο με 89,2% και η Αν. Μακεδονία και Θράκη και η Πελοπόννησος με 87,1% αντίστοιχα.

     

     

    ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

    Τελευταία νέα

    Πάσχα με μειωμένες δαπάνες – Αλλάζουν συνήθειες οι Έλληνες εξαιτίας της ακρίβειας

    Η συνεχιζόμενη ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά φέρνει διαφορές στις πασχαλινές καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Στην έρευνα του Ινστιτούτου...

    Ιωάννινα: Συνελήφθησαν 3 άτομα για εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών

    Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων τρεις...

    Κατά 1,5 χρόνο θα αυξηθούν μετά το 2027 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης! – Μεγαλύτερη η αύξηση στις γυναίκες λόγω μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής

    Σοκ προκαλούν οι προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες κατά 1,5 έτος αναμένεται να αυξηθούν...

    Περισσότερα

    Πάσχα με μειωμένες δαπάνες – Αλλάζουν συνήθειες οι Έλληνες εξαιτίας της ακρίβειας

    Η συνεχιζόμενη ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά φέρνει διαφορές στις πασχαλινές καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Στην έρευνα του Ινστιτούτου...

    Ιωάννινα: Συνελήφθησαν 3 άτομα για εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών

    Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων τρεις...
    Μετάβαση στο περιεχόμενο