ihm26 poster 300x250

Γέμισε η Ήπειρος με συρμάτινες θηλιές – παγίδες για άγρια ζώα! – Ξηλώθηκαν δεκάδες από θηροφύλακες 

dasarcheio 3 1280x720 1

Παράνομες πρακτικές που δεν συνάδουν με τον χώρο του κυνηγιού εξακολουθούν να μεταχειρίζονται ορισμένοι λάτρεις της δημοφιλούς δραστηριότητας, παραβιάζοντας αφενός τον νόμο και αφετέρου τους άγραφους κανόνες.

Ωστόσο, η Θηροφυλακή της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου… καιροφυλακτεί και συχνά τα καρτέρια της βγάζουν «λαυράκι». Έτσι, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν άνδρες της, με αφορμή τον εντοπισμό παγιδευμένου αγριογούρουνου στην Κλειδωνιά Κόνιτσας, βρήκαν και ξήλωσαν δεκάδες συρμάτινες θηλιές – παγίδες για τριχωτά θηράματα που κάποιοι ασυνείδητοι είχαν στήσει στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μέθοδο παράνομη, καθώς στις θηλιές συχνά πιάνονται ακόμα και προστατευόμενα ζώα. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες θανάσιμες παγίδες είναι διαδεδομένες στην περιοχή μας.

Θηλιές – παγίδες!

Αγροτική περιοχή στην Κλειδωνιά της Κόνιτσας ερεύνησε αυτές τις ημέρες κλιμάκιο της Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν περιέλθει σε γνώση της υπηρεσίας. Εντόπισε λοιπόν ένα νεκρό αγριογούρουνο που είχε παγιδευτεί σε συρμάτινη θηλιά, η οποία είχε τοποθετηθεί από άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο.

Το σημείο τέθηκε υπό παρακολούθηση, όμως δεν εμφανίστηκε κανείς για να ελέγξει την παγίδα. Το νεκρό ζώο διαπιστώθηκε πως ήταν ακατάλληλο για βρώση και ακολουθήθηκε η διαδικασία υγειονομικής ταφής. Ωστόσο, με τη συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κόνιτσας έγινε έλεγχος από τη Θηροφυλακή στην ευρύτερη περιοχή και εντοπίστηκαν συνολικά 20 συρμάτινες θηλιές παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων, οι οποίες και καταστράφηκαν.

Η τοποθέτηση συρμάτινων θηλιών σε δάση και αγροτικές περιοχές είναι μία ενέργεια παράνομη και καταδικαστέα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το κλασικό κυνήγι. Οι θηλιές ουσιαστικά απειλούν όλη ανεξαιρέτως την άγρια πανίδα, κάθε ζώο που κυκλοφορεί ελεύθερο στη φύση, το οποίο, αν παγιδευτεί σ’ αυτές, δεν έχει διέξοδο διαφυγής και συνήθως βρίσκει βασανιστικό θάνατο.

Τη συγκεκριμένη μέθοδο καταδικάζουν ιδιαίτερα οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν εκφράσει κατά καιρούς την έντονη ανησυχία τους για το πώς επηρεάζει η χρήση θηλιών την πανίδα μίας περιοχής καλώντας τις αρμόδιες αρχές να κάνουν ελέγχους και να επιβάλλουν αυστηρά πρόστιμα σε όσους στήνουν τέτοιου είδους παγίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία διετία η Θηροφυλακή έχει εντοπίσει και έχει καταστρέψει μεγάλο αριθμό από συρμάτινες θηλιές σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, όπως στο Κομπότι της Άρτας, στη Λάβδανη Πωγωνίου, στην Αετόπετρα Ζίτσας κ.α..

 

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

59626e6e241bd930a4bf7d99460f6d11 L

Πάτρα: Πρώην αστυνομικός διακινούσε ναρκωτικά με τον γιο του

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Πρώην αστυνομικός συνελήφθη σήμερα
000 36J36EK scaled 1

Ισραήλ: Απειλεί να επεκτείνει την επίθεσή του στη Γάζα αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι

Η κυβέρνηση του Ισραήλ απείλησε χθες Τετάρτη να καταλάβει