ihm26 poster 300x250

Γάζα: Διώροφα κτήρια κατέρρευσαν πάνω σε ισραηλινούς στρατιώτες – 21 θύματα στην πιο πολύνεκρη επίθεση εναντίον τους

AP24019546850629
AP24019546850629
Mideast Tensions Analysis

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, στην πιο πολύνεκρη επίθεση εναντίον των δυνάμεών του.

Οι έφεδροι ετοίμαζαν εκρηκτικά για να κατεδαφίσουν δύο κτήρια στο κέντρο της Γάζας τη Δευτέρα, όταν ένας μαχητής της Χαμάς έριξε μια χειροβομβίδα με ρουκέτα εναντίον ενός τανκ που βρισκόταν κοντά, δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ο επικεφαλής εκπρόσωπος του στρατού. Η έκρηξη πυροδότησε τα εκρηκτικά, με αποτέλεσμα και τα δύο διώροφα κτήρια να καταρρεύσουν πάνω στους στρατιώτες που βρίσκονταν μέσα.

Ο βαρύς απολογισμός των νεκρών θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στις εκκλήσεις προς το Ισραήλ να διακόψει την επίθεση ή ακόμη και να τη σταματήσει εντελώς. Ο μεγάλος αριθμός ισραηλινών θυμάτων έχει ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση του Ισραήλ να σταματήσει τις προηγούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ακόμα δέκα ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών μαχών τις τελευταίες 24 ώρες στη Γάζα, ανακοινώθηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: Associated Press

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Αναδασωτέα κηρύχθηκε δημόσια έκταση στις Πύλες του Άδη

Αναδασωτέα με φυσική αναδάσωση κηρύχθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες δημόσια
Israel Katz 768x512 1

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα