ihm26 poster 300x250

Φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ θα δράσει για να διαφυλάξει τα οικονομικά της συμφέροντα

P065343 42530 scaled 1
P065343 42530 scaled 1

 

«Λυπάμαι βαθύτατα για την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς στις ευρωπαϊκές εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Η ΕΕ θα δράσει για να διαφυλάξει τα οικονομικά της συμφέροντα. Θα προστατεύσουμε τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές μας» σχολίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τους δασμούς που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιενεπέλεξε να απαντήσει στον Ντόναλντ Τραμπ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Χ, ιδιοκτησίας του στενού συνεργάτη του Αμερικανού προέδρου, Ίλον Μασκ. Και όπως πρόσθεσε, «θα ενεργοποιήσουμε σθεναρά και αναλογικά αντίμετρα».

Ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Μάρος Σέφτσοβιτς δήλωσε σχετικά: «Οι δασμοί είναι φόροι, είναι επιβλαβείς για τις επιχειρήσεις και ακόμη χειρότεροι για τους καταναλωτές» σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «επιβάλλοντας δασμούς, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φορολογούν τους δικούς τους πολίτες, θα αυξάνουν το κόστος για τις δικές τους επιχειρήσεις και θα ενισχύσουν τον πληθωρισμό».

 

Πηγή: Reuters, ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

bb3fd945cad2477943f94e2d1c8cd511 L

Πάσχα 2026: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα Κυριακή

Με ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων κινούνται από το Μεγάλο Σάββατο τα
etanamdimospargas

Νέα ένταξη έργου βελτίωσης οδοποιίας στην Δημοτική Ενότητα Φαναριού ύψους 150.000

Την οριστική ένταξη του έργου «Βελτίωση οδικού δικτύου Δ.Ε. Φαναρίου»