ihm26 poster 300x250

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με τη μέθοδο «phishing» στην Πρέβεζα – Παρίστανε τον υπάλληλο τράπεζας και άρπαξε 3.000 ευρώ

tilefono
tilefono

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας απάτη με τη μέθοδο «phishing», η οποία έλαβε χώρα τον προηγούμενο Αύγουστο στην Πρέβεζα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος, μετά από τηλεφωνική  επικοινωνία με ημεδαπό, παριστάνοντας υπάλληλο τράπεζας και με το πρόσχημα της επιστροφής  χρημάτων από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., κατάφερε να υποκλέψει τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής του (e-banking) και να πραγματοποιήσει στη συνέχεια μεταφορά χρημάτων συνολικού ύψους -2.980- ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα σε δικό του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά και για την αποφυγή εξαπάτησής τους, η Γενική
Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους πολίτες τις
παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

Σε περίπτωση που θέλετε τρίτα πρόσωπα να καταθέσουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό χρήματα, περιοριστείτε στη γνωστοποίηση μόνο του αριθμού IBAN του λογαριασμού σας.

Μη συμπληρώνετε φόρμες με τα προσωπικά σας στοιχεία, όταν σας αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Πληκτρολογήστε στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και μη μπαίνετε σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων.

 Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Ρωσική επίθεση με drone: Ένας νεκρός και παιδί τραυματίας στην Ουκρανία!

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον άλλοι τρεις

Απευθείας Αναθέσεις στους Δήμους της Ηπείρου: Ποιοι Ξεχωρίζουν

Η Περιφέρεια Ηπείρου βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω της εντατικής χρήσης