ihm26 poster 300x250

Ένας νεκρός σε ρωσικά πλήγματα στο Ντνίπρο, της ανατολικής Ουκρανία σύμφωνα με τον δήμαρχο

ukania rosia1
ukania rosia1
ukania-rosia1

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Ντνίπρο, στην ανατολική Ουκρανία, σε ρωσικά πλήγματα τα οποία στοχοθέτησαν διάφορες περιοχές της χώρας τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

«Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ανθρώπου» σε «πολυτελή ουρανοξύστη», ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Ντνίπρο Μπόρις Φιλάτοφ μέσω Telegram, ζητώντας παράλληλα από τους κατοίκους να «μην παραμένουν σε υψηλούς ορόφους» κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, έκανε λόγο για τρεις τραυματίες σε βομβαρδισμούς στο Ζμιβ.

Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος του Χαρκόβου Ιχόρ Τερέχοφ δήλωσε μέσω Telegram ότι η πόλη του αποτέλεσε «στόχο συνδυασμένης επίθεσης για σχεδόν τρεις ώρες».

«Ο εχθρός χρησιμοποίησε διάφορους τύπους όπλων ταυτόχρονα – κατευθυνόμενες βόμβες, βαλλιστικούς πυραύλους και drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) εφόρμησης», πρόσθεσε.

Στην περιφέρεια Ζαπορίζια (νότια), αναφέρθηκαν πολλαπλές πυρκαγιές στην περιοχή ύστερα από ρωσικές επιθέσεις, ενώ χτυπήθηκε επίσης πολυκατοικία χωρίς να υπάρξουν θύματα, με βάση τις πρώτες πληροφορίες, έκανε γνωστό από την πλευρά του ο τοπικός κυβερνήτης Ιβάν Φεντόροφ.

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

CE9ACEB1CF84CEB1CEB3CF81CEB1CF86CEAE 4

Δωρητής σπέρματος – πατέρας 550 παιδιών γνωστός από το Netflix αντιμετωπίζει πρόστιμο 100.000 ευρώ για αμφιλεγόμενα βίντεο

Ένας Ολλανδός, γνωστός για το ότι έχει αποκτήσει τουλάχιστον
AP22075454195872

Ο Μεντβέντεφ λέει ότι η Μόσχα επιδιώκει νίκη, όχι συμβιβασμό, στις συνομιλίες με το Κίεβο

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε