Νέο αδιανόητο χάρτη δημοσιοποίησαν οι Τούρκοι: «Τουρκικά τα μισά νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη, η Κύπρος και η Βόρειο Συρία»!

Έναν ακόμα αδιανόητο χάρτη δημοσιοποιούν οι Τούρκοι για να τονίσουν τα νεο-οθωμανικά και τα αναθεωρητικά τους σχέδια και την πρόθεσή τους να ξανασχεδιάσουν τον χάρτη της περιοχής με βάση το εθνικιστικό παραλήρημα του Ερντογάν.

Αυτή την φορά δημιουργός του νέου προκλητικού χάρτη είναι ένας «Γκρίζος Λύκος», ο καθηγητής πανεπιστημίου Παμούκαλε, (πόλη στην επαρχία Ντένιζλι), Τουργκούτ Τοκ.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Τοκ δείχνει ένα χάρτη στον οποίο εμφανίζονται ως τουρκικά σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη και η Κύπρος. Ακόμα στον χάρτη εμφανίζονται ως τουρκικά εδάφη της βόρειας Συρίας, (αυτά που είναι με μπλε χρώμα στην φωτογραφία στην αρχή του κειμένου).

Μάλιστα, τα εδάφη αυτά τα αποκαλεί «Τουρκμενική Δημοκρατία» και γράφει προκλητικά: «Ζήτω η ανεξάρτητη Τουρκμενική Δημοκρατία»

Και συμπληρώνει στο κείμενο της ανάρτησής του με… νόημα: «Ίσως αύριο, ίσως κοντά στο αύριο…» και ότι «Άλλοι χαράσσουν τον χάρτη αυτών που ζητάνε πρώτα άδεια…».

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, που οι «Γκρίζοι Λύκοι» προκαλούν με ανιστόρητους χάρτες. Στις αρχές Ιουλίου ο αρχηγός της ισλαμο-φασιστικής αυτής οργάνωσης, Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, δώρισε στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), (στο οποίο ανήκουν οι «Γκρίζοι Λύκοι») και πολιτικό συνεταίρο του Ερντογάν, έναν χάρτη που εμφάνιζε τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ως Τουρκικές περιοχές.

europost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: