ihm26 poster 300x250

Εγκρίθηκαν 2 εκατ. ευρώ για τις ζημιές από τον σεισμό στη Θεσπρωτία

Δύο εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού της 8ης Μαρτίου 2026 στη Θεσπρωτία, κατόπιν σχετικών αποφάσεων της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής. Όπως αναφέρει το kanalakinews.gr, η χρηματοδότηση εγκρίθηκε μετά την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών.

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα διατεθεί για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης σε σημαντικά μνημεία της περιοχής, όπως ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Φοινίκι, ο Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής Γαρδικίου, η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης και η Ιερά Μονή Μίχλας Πέντε Εκκλησιών. Επιπλέον, προβλέπεται η πραγματοποίηση σωστικών παρεμβάσεων στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Αυλοτόπου.

Παράλληλα, εγκρίθηκε κονδύλιο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ το οποίο κατευθύνεται στον Δήμο Φιλιατών, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις δημοτικές υποδομές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

d51e6594d9d4b42e529357b88582e9c1 L

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη φωτιά στην Καλλιθέα – Η στιγμή που 75χρονη πηδάει από το μπαλκόνι για να σωθεί

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16.00 σε διώροφη μονοκατοικία
219bf837cfb848a49932f14f3745be55 L

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή 15χρονων κοριτσιών – Σοκάρουν τα μηνύματα πριν το «ραντεβού» (Βίντεο)

Επεισόδιο μεταξύ δύο ομάδων ανήλικων κοριτσιών σημειώθηκε στο Ηράκλειο, με