ihm26 poster 300x250

Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά – Συνολικά 177 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους

palaistinios scaled 1
palaistinios scaled 1
PALESTINIAN-ISRAEL-GAZA-CONFLICT

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, με τον στρατό του Ισραήλ να κάνει λόγο για ανταλλαγές πυρών στη διάρκεια επιδρομής. Ο Άσραφ Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, 37 ετών, «σκοτώθηκε από την ισραηλινή κατοχή» στην πόλη Τζενίν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, διευκρίνισε το παλαιστινιακό υπουργείο.

Ο Ιμπραχίμ ήταν αξιωματικός των παλαιστινιακών υπηρεσιών Πληροφοριών, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, το οποίο μετέδωσε εικόνες από το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην κηδεία του.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «ύποπτοι έριξαν καταιγισμό πυρών εναντίον των στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν πυροβολώντας εναντίον των ενόπλων» στη Τζενίν.

«Επιπλέον οι ύποπτοι έριξαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Ομάδες προάσπισης Παλαιστίνιων κρατούμενων έκαναν λόγο για έξι συλλήψεις στη Τζενίν, όπου τον τελευταίο καιρό ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί συχνά επιδρομές.

Από την αρχή του έτους τουλάχιστον 155 Παλαιστίνιοι, 20 Ισραηλινοί, ένας Ουκρανός και ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, σύμφωνα με απολογισμό του AFP που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Μεταξύ των νεκρών είναι μαχητές και πολίτες – ανάμεσά τους και παιδιά– στην παλαιστινιακή πλευρά, και στην ισραηλινή κυρίως άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

The 20th China Shenzhen International Cultural Industries Fair

Κίνα-Σεντζέν: Εντυπωσιακή ήταν η διοργάνωση της έκθεσης για την προώθηση του κινεζικού πολιτισμού

Πάνω από 4.000 επενδυτικά προγράμματα, αλλά και προγράμματα χρηματοδοτήσεων παρουσιάστηκαν
d4a46c325095dd53eb25c1734916d610 L

Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν: Σύγχυση με Βανς, λόγω Τραμπ – Θα πάει τελικά, λέει ο Λευκός Οίκος

Το Ιράν δεν έχει στείλει ακόμα ομάδα στο Ισλαμαμπάντ –