ihm26 poster 300x250

ΔΥΠΑ: Επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης σε πράσινες δεξιότητες για ιδιωτικούς υπαλλήλους

dypa
dypa
dypa

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2024, η επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης πράσινων δεξιοτήτων από τους ωφελούμενους-εργαζόμενους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://kub.voucher.gov.gr/dypa-employedb/training-program/program-selection/front/.

Τα προσφερόμενα προγράμματα, που ανέρχονται σε πάνω από 600, εμφανίζονται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο των ωφελουμένων (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα, που έχουν δηλώσει.

Η ημερομηνία έναρξης των διαδικασιών που αφορούν στην υλοποίηση της κατάρτισης θα γνωστοποιηθεί με σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για συνολικά 75.000 εργαζόμενους υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Next Generation EU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και, όσοι επιτύχουν, θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ μικτά (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

6288f7a135a8cfe8fb3d93b8f499edd4 L

Κοινωνικός τουρισμός: Έρχονται 30.000 νέες επιταγές χωρίς νέες αιτήσεις

Ανοίγει ξανά ο κοινωνικός τουρισμός της ΔΥΠΑ, δίνοντας 30.000 νέα
6240304

Στο Αυτόφωρο σήμερα ο 57χρονος που φέρεται να τεμάχισε και να έκαψε τον νεκρό του πατέρα

Στο Αυτόφωρο οδηγείται σήμερα ο 57χρονος που φέρεται να τεμάχισε