Διεθνή ΜΜΕ για το νομοσχέδιο: «Βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ψήφισαν στην Ελλάδα υπέρ του γάμου ομόφυλων»

AP24046825975609 scaled 1
AP24046825975609 scaled 1

«Η Ελλάδα έγινε την Πέμπτη η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποίησε τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, παρά την αντίθεση της κοινωνικά συντηρητικής Ελληνικής Εκκλησίας», μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

«Διακομματική πλειοψηφία 176 βουλευτών στο κοινοβούλιο των 300 εδρών υπερψήφισε το νομοσχέδιο-ορόσημο που συνέταξε η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» σημειώνεται.

«Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφύλων», είναι το κεντρικό θέμα στον Guardian μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Σε μια σπάνια επίδειξη κοινοβουλευτικής συναίνεσης, 176 βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου την Πέμπτη» αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Και άλλα διεθνή μέσα φαίνεται να έχουν ρίξει όλα τους τα φώτα στην Ελλάδα και το ιστορικό αυτό βήμα για τα δικαιώματα.

«Η Ελλάδα νομιμοποίησε τον γάμο ομοφύλων και τα ίσα γονικά δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια την Πέμπτη, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που διχάζει την ελληνική κοινωνία και προκάλεσε τη σφοδρή αντίθεση της ισχυρής Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας», γράφουν οι New York Times.

Το BBC αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

«Τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο νέος νόμος “θα καταργήσει με τόλμη μια σοβαρή ανισότητα”», τονίζει το CNN. «Όμως η νομοθεσία έχει διχάσει τη χώρα, με τη σφοδρή αντίσταση να ηγείται της πανίσχυρης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», προσθέτει.

Ακόμη, η Le Monde, η Deutsche Welle το CNN και πολλά ακόμα ξένα μέσα μιλούν για την νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων στην Ελλάδα, τονίζοντας πως πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική μεταρρύθμιση ενόψει της σφοδρής αντίθεσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η Ελλάδα επεκτείνει τα δικαιώματα γάμου και υιοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια σε μια ιστορική ψηφοφορία του κοινοβουλίου», αναφέρει το περιοδικό Time.

ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

56dc091aa80855234ccbb75030069ae0 xl 1

Ιωάννινα: Στο εδώλιο ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονη μαθήτρια μουσικού σχολείου

Στο εδώλιο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ιωαννίνων θα καθίσει ξανά ο Καθηγητής
AP25021040482084 768x512 1

Ο Τραμπ θα διακόψει κάθε χρηματοδότηση στη Νότια Αφρική – Την κατηγορεί για κατασχέσεις γαιών

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε χθες Κυριακή τη