Δασμοί: Δεν θα δεχθούμε ότι μας προτείνουν, το μήνυμα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ στις ΗΠΑ

interview lars klingbeil 2025 05 1
interview lars klingbeil 2025 05 1
interview-lars-klingbeil-2025-05-1

Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Λαρς Κλινγκμπάιλ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει αποφασιστικά μέτρα κατά των ΗΠΑ στην περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για τους δασμούς, καθώς ο εμπορικός πόλεμος κλιμακώνεται.

Αν δεν επιτευχθεί μία δίκαιη διαπραγματευτική λύση, τότε, θα πρέπει να λάβουμε αποφασιστικά αντίμετρα για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εταιριών στην Ευρώπη, δήλωσε ο Κλινγκμπάιλ στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Τα χέρια μας παραμένουν απλωμένα, αλλά δεν θα δεχθούμε ότι μας προτείνουν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Yψηλόβαθμος πολιτικός στη Γερμανία δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουάσινγκτον θα πρέπει να διαπραγματευτούν περαιτέρω για την αναστολή επιβολής υψηλότεροι δασμών μετά την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μέσω της απειλής επιβολής δασμών εισαγωγής προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το παιχνίδι διαπραγματευτικού πόκερ μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ εισέρχεται σε μία αποφασιστική φάση, δήλωσε στο Reuters ο Γιούργκεν Χαρντ, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος της Χριστιανικής Ένωσης του καγκελαρίου Φρίντριχ Μερτς στο γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag).

Στοιχηματίζω ότι τουλάχιστον μία μερική συμφωνία και μία περαιτέρω αναστολή θα επιτευχθούν πριν από την 1η Αυγούστου. Τελικά υψηλότεροι δασμοί θα πληρώνονται από Αμερικανούς πολίτες και εταιρίες, οδηγώντας σε υψηλότερες τιμές και πληθωρισμό στις ΗΠΑ, εξήγησε ο ίδιος.

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

35.000 ευρώ στο Δήμο Πάργας για δράσεις πυροπροστασίας

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατένειμε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ στους 18

Σκοτώθηκε 52χρονη Οδηγός Σε Τροχαίο Στην Εγνατία Οδό, Τραυματισμένος Ο Γιος Της

Μια 52χρονη γυναίκα έχασε την ζωή της της μετά από