Χρόνια καθυστέρησης και υποσχέσεις στις μελέτες για τα οδικά έργα της Πρέβεζας.

Η πολυαναμενόμενη σύσκεψη για τα δύο βασικά οδικά έργα της Πρέβεζας έλαβε χώρα υπό τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, χωρίς να προκύψει ουσιαστική πρόοδος. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάθεση των μελετών σύνδεσης Φιλιππιάδας – Πρέβεζας στην Περιφέρεια Ηπείρου και της παραλιακής οδού στο Υπουργείο Υποδομών. Ωστόσο, το κρίσιμο ερώτημα της χρηματοδότησης έμεινε αναπάντητο.

Η ιστορία των μελετών αυτών είναι γεμάτη απογοητεύσεις. Η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα εκκρεμεί εδώ και 18 χρόνια. Το 2022, η Περιφέρεια αποφάσισε να αναλάβει την ολοκλήρωση της μελέτης, μόνο για να ξεκινήσει από την αρχή μια νέα διαδικασία, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει χειροπιαστά αποτελέσματα. Αντίστοιχα, η παραλιακή οδός, που αρχικά μελετήθηκε το 2007, παρέμεινε ανενεργή για πάνω από μία δεκαετία, ώσπου το 2022 η σύμβασή της διακόπηκε.

Οι διαδοχικές κυβερνήσεις και η Περιφέρεια Ηπείρου φαίνεται να ακολουθούν μια τακτική ατέρμονων μελετών χωρίς πρακτική εφαρμογή. Οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν υποσχέσεις να ανακυκλώνονται χωρίς ουσιαστική εξέλιξη, ενώ η Ήπειρος παραμένει συγκοινωνιακά απομονωμένη. Με δεδομένες τις συνθήκες, είναι αμφίβολο αν τα έργα θα ξεκινήσουν σύντομα, αφήνοντας την περιοχή εγκλωβισμένη σε ένα χρόνιο αδιέξοδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

ap25180700499212

Απαγόρευση εισόδου στο συγκρότημα Kneecap από την Ουγγαρία λόγω «ρητορικής μίσους»

Οι ουγγρικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του ιρλανδικού ραπ συγκροτήματος
ea68d373484306612cb16048d9730329 L

Βρετανία: Επεισόδια σε πορεία για τη δολοφονία 18χρονου φοιτητή Χένρι Νόβακ (Βίντεο)

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια και κάδους απορριμμάτων σε αστυνομικούς στο