ihm26 poster 300x250

«Χαράτσι» ακόμη και στο εμφιαλωμένο μπουκαλάκι νερό – Αύξηση κατά 20% από 1η Ιουλίου

Από την 1η Ιουλίου, οι τιμές στα εμφιαλωμένα μπουκαλάκια νερού αναμένεται να αυξηθούν κατά 20%, λόγω της εισαγωγής του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (DRS) στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που δημοσιεύτηκε πριν από δύο μήνες, το DRS θα επιβληθεί σε συγκεκριμένες συσκευασίες ποτών, όπως μπουκάλια αλουμινίου έως 1 λίτρο, γυάλινα μπουκάλια έως 1,3 λίτρο, και πλαστικά μπουκάλια έως 3 λίτρα. Αυτές οι συσκευασίες χρησιμοποιούνται για προϊόντα όπως μπύρα, κρασί, νερό, αναψυκτικά και γάλα.

Οι νέες τιμές αναμένεται να είναι περίπου 10 έως 15 λεπτά υψηλότερες από τις τρέχουσες, καθώς κάθε συσκευασία θα φέρει ένα επιπλέον αντίτιμο, το οποίο θα κυμαίνεται από 0,10 ευρώ έως 0,15 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και το υλικό της συσκευασίας.

Αυτό σημαίνει πως ένα μικρό μπουκαλάκι νερού, που σήμερα κοστίζει 50 λεπτά, αναμένεται να αυξηθεί σε 60 λεπτά από την 1η Ιουλίου. Έτσι, οι καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν μια αύξηση των τιμών κατά 20%.

Από την άλλη πλευρά, οι καταναλωτές που επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες θα λαμβάνουν ένα “κουπόνι” ως ανταμοιβή, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να επιβαρύνει οικονομικά τους καταναλωτές, που θα χρειαστεί να πληρώσουν τα ποσά προκαταβολικά και να αντιμετωπίσουν την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Συνεπώς, η εισαγωγή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των τιμών και των καταναλωτικών συνηθειών, επιφέροντας μια σειρά από οικονομικές επιπτώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Πειθαρχικό για τον Περιφερειάρχη: Όταν η παράβαση καθήκοντος βαφτίζεται «νίκη»

Σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη νομιμότητα η
6619116 scaled

Φωτιά τώρα στην Εορδαία Πτολεμαΐδας – Χωρίς ενεργό μέτωπο σε Εύβοια, Σέρρες, Μεσσηνία, Λακωνία και Κύθηρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Εορδαία Πτολεμαΐδας με τις πυροσβεστικές