More
    ΑρχικήΉπειροςΑσυδοσία και σκάνδαλα παραλύουν τη λειτουργία του Δήμου Μετσόβου! - Ομαδικά πυρά...

    Ασυδοσία και σκάνδαλα παραλύουν τη λειτουργία του Δήμου Μετσόβου! – Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση…

    Δημοσιεύθηκε:

    Αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου, ύστερα από νέο αίτημα του δημάρχου Μετσόβου κ. Κων. Τζαφέα, η εκδίκαση της μήνυσής του εναντίον μας για… συκοφαντική δυσφήμιση, δυσφήμιση, εξύβριση και απειλή που του προκάλεσε… τρόμο, σχετικά με το έργο – φάντασμα της εγκατάστασης ευρυζωνικών δικτύων στο Μέτσοβο.

    Πρόκειται για την τρίτη αναβολή της δίκης που εκκρεμεί από τον Ιούνιο του 2018, με το δήμαρχο Μετσόβου να επιμένει περιέργως ότι συκοφαντήθηκε, δυσφημίστηκε, εξυβρίστηκε και δήθεν… τρομοκρατήθηκε από τα ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση www.stotapsi.gr, που αφορούσαν έργο ευρυζωνικών ζωνών και το οποίο παραλήφθηκε επί δημαρχίας του το 2009, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, ούτε και να λειτουργεί.

    Κατέθεσε λοιπόν μήνυση ο δήμαρχος, ζητώντας και τα ρέστα, αλλά και για να σταματήσουν οι αποκαλύψεις, που φυσικά συνεχίστηκαν και έπεται συνέχεια, με τον δημοσιογράφο να τον υπερασπίζεται ο δικηγόρος κ. Ευάγγ. Παππάς.

    Το βούλευμα

    Ο κ. Τζαφέας, που ζήτησε αναβολή για «λόγους υγείας», είναι βαρύτατα εκτεθειμένος και όντως τρομοκρατημένος! Όχι από δήθεν δημοσιογραφικές απειλές, αλλά διότι με το 62/7-12-2022 αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών (και ύστερα από την με αριθ. 106/2022 πρόταση καταπέλτη της Αντιεισαγγελέως Εφετών κ. Μαρίας Γαζή) παραπέμπεται σε δίκη για απάτη και ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος.

    Και οι εταιρείες

    Μαζί του και οι εκπρόσωποι  των εταιριών  (Data Concept ΑΕ, Info Trip AE) κ.κ. Χρήστος Εμμανουηλίδης, Βασίλειος Μιζάρας και Ανδρέας Βλάχος, που είχαν αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση των υλικών για τα ευρυζωνικά δίκτυα στο Μέτσοβο, έργο το οποίο ουδέποτε ολοκληρώθηκε αλλά παραλήφθηκε!

    Το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν έπρεπε να γίνει κατηγορία κατά τριών υπαλλήλων του Δήμου, που μετείχαν στην Επιτροπή παραλαβής, ούτε στον κ. Σπύρο Μπαλαμπέκο (γαμπρό του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη), που τότε ήταν αντιδήμαρχος και αρμόδιος για το έργο, επειδή «δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής».

    Τι περιμένει;

    Έτσι επιβεβαιώνονται πλήρως τα ρεπορτάζ από το stotapsi.gr για το σκάνδαλο και η αναβολή της δίκης δε πρόκειται να σώσει τον κ. Τζαφέα από τις επώδυνες εξελίξεις.

    Θα ήταν πιo έντιμο να ζητήσει συγγνώμη από τους Μετσοβίτες και τον δημοσιογράφο, που δικαιώνεται απολύτως από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών, όπως και από τον «Πρωινό Λόγο», προς τον οποίο έστελνε εξώδικα με προειδοποιήσεις και απειλές για να επανορθώσει!

    Αξίζει δε να σημειωθεί ότι stotapsi.gr ασχολήθηκε με το θέμα από το 2014 και νωρίτερα από το 2012 το Epiruspost.gr, με τον κ. Τζαφέα τότε να «λουφάζει».

    Επιδίωξαν το όφελος

    Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Τζαφέας με τους άλλους τρεις, «…ενεργώντας από κοινού, με διακριτούς ρόλους ο καθένας τους και στα πλαίσια κατανομής εργασίας, κατόπιν συναπόφασης και συνεκτέλεσης με αυτούς, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψαν ξένη περιουσία, πείθοντας κάποιους σε πράξεις, με την εν γνώσει τους παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, το δε περιουσιακό όφελος που επιδίωξαν και η ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, τελεσθείσα κατά του δημοσίου…».

    Πως στήθηκε η κομπίνα

    Όλα ξεκίνησαν, όπως περιγράφονται λεπτομερώς και στο βούλευμα, τον Μάιο του 2009 όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου αποφάσισε την ένταξη σε πρόγραμμα για την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων, επιλέξιμης δαπάνης 245.100 ευρώ με ΦΠΑ.

    Έγινε διεθνής διαγωνισμός, όπως επιβάλλονταν και το έργο ανέλαβαν οι εταιρίες που προαναφέραμε ως «Ένωση εταιριών» και σύμφωνα με τη σύμβαση έπρεπε το έργο να ολοκληρωθεί σε πενήντα ημέρες.

    Στις 3-12-2009 οι εταιρίες με έγγραφό τους ενημέρωναν την Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου, ότι είναι έτοιμες να παραδώσουν το έργο και μάλιστα έστειλαν τιμολόγια κ.λπ. δικαιολογητικά για να πληρωθούν.

    Παραπλάνηση

    Το έργο εντάχθηκε σε ειδικό πρόγραμμα με εισήγηση και υπογραφή του κ. Τζαφέα και το «έργο» παραλήφθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης που βεβαίωσε ότι ήλεγξε την ορθή λειτουργία!!!

    Εξ άλλου με έγγραφά τους, όπως σημειώνει το Δικαστικό Συμβούλιο, παραπλάνησαν τους υπαλλήλους της Ειδικής Υπηρεσίας της Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ψηφιακή Σύγκληση», την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού και το Υπουργείο Οικονομικών.

    Το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί. Για να μη μπούμε σε κουραστικές λεπτομέρειες, τίποτε δε λειτουργούσε, τίποτε δε βρίσκονταν στη θέση του, ούτε και κανείς ήταν σε θέση να βρει άκρη.

    Παλινωδίες Τσομπίκου

    Ο έλεγχος που έγινε αποκάλυψε την κομπίνα και ο μετέπειτα δήμαρχος κ. Νίκος Τσομπίκος, με σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, παρέπεμψε το σκάνδαλο στη Δικαιοσύνη.

    Το τραγελαφικό όμως είναι ότι όταν εκλήθη ως μάρτυρας στην προκαταρκτική εξέταση, ύστερα από τη μήνυση του κ. Τζαφέα εναντίον μας, ο κ. Τσομπίκος κατέθεσε ότι δε γνωρίζει τίποτε για την υπόθεση!!!

    Προφανώς επρόκειτο για μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασώσει τον συμπατριώτη του (φαίνεται ότι «τα βρήκαν» εν τω μεταξύ, όπως και με τον κ. Καχριμάνη ο κ. Τσομπίκος…), παρ’ ότι ήταν αυτός που τον έστειλε «πεσκέσι» στη Δικαιοσύνη, η οποία μπορεί να χρειάστηκε μια δεκαετία και κάτι, αλλά βρήκε την «άκρη του νήματος».

    «Θα τα βρουν οι Μετσοβίτες…»

    Δικαιώνεται όμως και ο «Πρωινός Λόγος» που στις 11 Ιουλίου 2018 έγραφε μεταξύ άλλων ότι «οι Μετσοβίτες θα τα βρουν μεταξύ τους»!

    Άλλωστε και κ. Απόστολος Μπιτούνης, τον οποίο είχε διώξει από αντιδήμαρχο ο κ. Τζαφέας, καταλογίζοντάς του… έλλειψη πνεύματος συνεργασίας, έτρεξε να καταθέσει ως μάρτυρας εναντίον μας και υπέρ του υπόδικου δημάρχου, όπως και ο κουνιάδος του Περιφερειάρχη κ. Στέργιος Κασσάρος, γνωστός και από τις απευθείας αναθέσεις της Περιφέρειας. Φυσικά και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταθέσουν στη δίκη, κυρίως ο κ. Τσομπίκος  αφού τον κλήτευσε η Εισαγγελική Αρχή, ως μάρτυρα υπεράσπισής μας…

    Απένταξη…

    Έτσι, τονίζεται στο βούλευμα, μετά από τη διαπίστωση ότι επρόκειτο για «φαγοπότι», η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης επέβαλε σε πρώτη φάση «δημοσιονομική διόρθωση» 58.376,80 ευρώ στο Δήμο, να τα επιστρέψει δηλαδή και στη συνέχεια ζήτησε την επιστροφή και του υπολοίπου ποσού 175.130,40 ευρώ, ενώ το έργο απεντάχθηκε από το πρόγραμμα, αλλά οι εταιρίες είχαν ήδη πληρωθεί από το Δήμο! Αξίζει να σημειωθεί ότι για να καταστεί το έργο λειτουργικό, απαιτήθηκε η προμήθεια νέου εξοπλισμού με απευθείας αναθέσεις από το Δήμο Μετσόβου, ποσού 9.348 ευρώ.

    Είχε και απαιτήσεις

    Το μπλέξιμο του δημάρχου Μετσόβου κ. Τζαφέα σε μια τόσο βρώμικη ιστορία, αντί να τον συνετίσει και καταστήσει πιο προσεκτικό, εκείνος απαιτεί σώνει και καλά να δεχτούμε, ότι όλα όσα γράφτηκαν για το έργο (λειτουργούσε τέλεια και τίποτε το μεμπτό δε συνέβη, μας έλεγε με ύφος χιλίων καρδιναλίων… ), ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ότι του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι -εγγύηση- για να μην προφυλακιστεί κ.λπ. ήταν ψέματα, που σκοπό είχαν τη συκοφάντησή του και το διασυρμό του και έπρεπε να του ζητήσουμε συγγνώμη!!!

    Προσωπικά δεδομένα

    Έφτασε μάλιστα στο σημείο να θεωρεί όσα συνέβαιναν ως… προσωπικά δεδομένα, καίτοι δημόσιο πρόσωπο και όλα αφορούσαν δημόσια υπόθεση. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη για γέλια μήνυσή του, γράφει μεταξύ των άλλων, ότι ναι μεν του είχε απαγγελθεί κατηγορία και ότι κατέβαλε εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος (ό,τι γράφαμε κι εμείς …), παρά ταύτα … δυσφημίστηκε και παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα του, για να απορεί και ο πλέον άσχετος με τα νομικά, με το μέγεθος της σύγχυσης του ανθρώπου και το θράσος του, να λέει ότι… «αμφισβητήσαμε την ηθική του υπόσταση»!!!

    Επιπλέον, ένιωσε λέει… τρόμο από την «απειλή» ότι… «θα τον πάρουν με τις πέτρες» και… «δε θα έχει που να κρυφτεί», από την οργή των συμπολιτών του, τους οποίους εμείς δήθεν προτρέπουμε σε βιαιοπραγίες εναντίον του!!!

    «Μαύρα» ταμεία

    Εν τω μεταξύ, το Μέτσοβο «βράζει» από όσα αποκαλύπτονται σχετικώς με τη λειτουργία του Δήμου και την Κοινωφελή Επιχείρησή του, κυρίως δε την οικονομική τους διαχείριση.

    Όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμις Πολιτών» κ. Σπύρος Βασιλείου, ο δήμαρχος κ. Κων. Τζαφέας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραδέχτηκε ότι πλήρωσε εργολάβο χωρίς σύμβαση και τιμολόγιο με…«μαύρα χρήματα», δηλαδή από κάποιο ταμείο που διαχειρίζεται ο δήμαρχος κατά το δοκούν!

    Αυτή η ομολογία (υπάρχει και βίντεο) δεν έχει προηγούμενο και είναι απορίας άξιον πως και δε συνελήφθη ακόμη ο κ. Τζαφέας.

    Κοινωφελής σκανδάλων…

    Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η οικονομική διαχείριση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης βρίθει σκανδάλων, ενώ έχει βουλιάξει στα χρέη. Το περίεργο είναι ότι η Δημοτική Αρχή αρνείται το διαχειριστικό έλεγχο, αλλά τελικώς δε θα τον αποφύγει όπως και τη Δικαιοσύνη.

    Προς το παρόν ο δήμαρχος κ. Τζαφέας, διατείνεται ότι η αντιπολίτευση υπονομεύει το έργο της Δημοτικής Αρχής και σε πλήρη σύγχυση από τα ομαδικά πυρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι… αναστέλλεται επ’ αόριστον ο,τιδήποτε έχει σχέση με έργα, οικονομική δραστηριότητα κ.λπ. του Δήμου! Έτσι, έχουμε για πρώτη φορά …«Δήμο σε αναστολή λειτουργίας» (!), προκαλώντας «έμφραγμα» στο Μέτσοβο.

    Τσιφλίκι ο Δήμος!

    Βλέπετε λοιπόν πως αντιλαμβάνεται το Δήμο ο κ. Τζαφέας, ως να πρόκειται για προσωπική του υπόθεση, όπως άλλωστε χειρίστηκε και το έργο των ευρυζωνικών δικτύων και παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα. Μπορούμε δε αυθαίρετα να υποθέσουμε ότι υπάρχει πλήθος σκανδάλων στο Δήμο Μετσόβου και από πολλούς εκτιμάται ότι ο Μετσοβίτης Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης φέρει ευθύνες για όσα πράττει ο φερόμενος ως προστατευόμενός του κ. Τζαφέας.

     

     

    ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

    Τελευταία νέα

    TikToker Tzane: «Πάτησε στο κενό, πέθανε ακαριαία» – YouTubers που ήταν μαζί του περιγράφουν την στιγμή της τραγωδίας

    Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι στην Ιταλία την προηγούμενη εβδομάδα για τον Έλληνα TikToker Tzane. Ο 23χρονος...

    Νέα υπόθεση σοκ: Κύκλωμα προωθούσε ανήλικα κορίτσια σε πορνεία σε ξενοδοχεία – Τέσσερεις συλλήψεις ανάμεσα τους μια 25χρονη που στρατολογούσε τις κοπέλες

    Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για εμπορία ανθρώπων με τη μορφή της στρατολόγησης, μεταφοράς και παράδοσης...

    Συνελήφθησαν απατεώνες που πούλησαν σε γυναίκα ηλιέλαιο με χρωστικές ουσίες για ελαιόλαδο

    «Φωτιά» έχει πάρει η τιμή του ελαιόλαδου, η οποία αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, το...

    Θρίλερ με την φωτοβολίδα που σκότωσε τον Μανώλη – Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του 33χρονου – Τι εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία

    Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου μετά τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη, ο...

    Περισσότερα

    TikToker Tzane: «Πάτησε στο κενό, πέθανε ακαριαία» – YouTubers που ήταν μαζί του περιγράφουν την στιγμή της τραγωδίας

    Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι στην Ιταλία την προηγούμενη εβδομάδα για τον Έλληνα TikToker Tzane. Ο 23χρονος...

    Νέα υπόθεση σοκ: Κύκλωμα προωθούσε ανήλικα κορίτσια σε πορνεία σε ξενοδοχεία – Τέσσερεις συλλήψεις ανάμεσα τους μια 25χρονη που στρατολογούσε τις κοπέλες

    Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για εμπορία ανθρώπων με τη μορφή της στρατολόγησης, μεταφοράς και παράδοσης...

    Συνελήφθησαν απατεώνες που πούλησαν σε γυναίκα ηλιέλαιο με χρωστικές ουσίες για ελαιόλαδο

    «Φωτιά» έχει πάρει η τιμή του ελαιόλαδου, η οποία αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, το...
    Μετάβαση στο περιεχόμενο