Απορρίφθηκε η αίτηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της Μονάδας Αποθήκευσης Ασφαλτικών και Πετρελαιοειδών στη Λωρίδα Σαγιάδας

Απορρίφθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η ενδικοφανής προσφυγή που είχε καταθέσει η εταιρεία ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕΒΕ, κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της Μονάδας Αποθήκευσης Ασφαλτικών και Πετρελαιοειδών στη Λωρίδα Σαγιάδας, ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες. Πρόκειται για μια υπόθεση που ταλανίζει τη Θεσπρωτία περισσότερο από δυο δεκαετίες.

Η εταιρεία δεν προχώρησε στην υποβολή φακέλου τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων της επένδυσής της και η νέα αυτή αρνητική απόφαση φέρνει πιο κοντά το οριστικό τέλος της προσπάθειας εγκατάστασης της μονάδας αποθήκευσης πετρελαιοειδών στην περιοχή, μια επένδυση που συναντά διαχρονικά την αντίδραση τόσο των ιχθυοκαλλιεργητών όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

b5201e885e46d4648f7c13705d773587 L

Σεισμός τώρα στην Κάσο

Η ευρύτερη περιοχή της Κάσου και της Καρπάθου παρουσιάζει συχνή
5e22f2d007d86ee10df26fd3349e9dfd L

Ο Χάρης Δούκας τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο για την «Προστασία της Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς»

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησής τους, Χάρης Δούκας και Οικουμενικός