ihm26 poster 300x250

Ανυπολόγιστη καταστροφή στο λατομείο στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας – Τμήμα του βουνού καταπλάκωσε εγκαταστάσεις

Ανυπολόγιστη καταστροφή υπέστη λατομείο στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, όταν το βράδυ της Κυριακής αποκολλήθηκε τμήμα του απέναντι βουνού και καταπλάκωσε μηχανήματα και εγκαταστάσεις. Ευτυχώς στο σημείο, λόγω της ημέρας και της ώρας, δεν βρίσκονταν εργαζόμενοι.

Στο τμήμα αυτό του βουνού, που υποχώρησε σε βάθος περίπου 10-12 μέτρων, δεν πραγματοποιούνταν λατομικές εργασίες. Όγκοι χώματος και πετρωμάτων που αποκολλήθηκαν, κατέληξαν στην απέναντι πλαγιά, όπου βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις, οι αναβαθμίδες και τα μηχανήματα του λατομείου, θάβοντας τα πάντα.

Στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ρήγμα μήκους περίπου 1χλμ, με πλάτος που σε κάποια φτάνει και τα 100 μέτρα και βάθος 50 μέτρων, ενώ δεν έχει σημειωθεί κάποια σεισμική δόνηση το τελευταίο διάστημα, που να δικαιολογεί το φαινόμενο αυτό.

Αυτοψία πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Πολιτική Προστασία και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, ενώ έχει εγγράφως ενημερωθεί το ΙΓΜΕ και η Επιθεώρηση Μεταλλείων για να μεταβούν στην περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, αλλά και τα αίτια που οδήγησαν στο φαινόμενο αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

ap25167592815900 scaled e1753942660390

Ο Καναδάς ετοιμάζεται να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης, το Ισραήλ καταδικάζει

Η κυβέρνηση του Καναδά έχει πλέον σκοπό να αναγνωρίσει κράτος

Καναλάκι: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο «Δρόμος Ζωής» κατά του Καρκίνου στον Δήμο Πάργας

Με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων ολοκληρώθηκε η συμβολική πεζοπορία