Αντιμέτωποι με την έλλειψη εργατών γης αλλά και τις χαμηλές τιμές είναι οι παραγωγοί βρώσιμης ελιάς στην Άρτα και άλλες περιοχές της Ηπείρου.
Η περίοδος της συγκομιδής φτάνει στο τέλος της και όσο περνάει ο καιρός η ποιότητα της ελιάς υποβαθμίζεται με επίπτωση στην τιμή του προϊόντος.
Η έλλειψη εργατικών με τα ακριβά μεροκάματα και τις χαμηλές εμπορικές τιμές, είναι πιθανό ότι θα οδηγήσουν πολλούς παραγωγούς είτε να μη συγκομίσουν τις ελιές είτε να τις παραδώσουν για ελαιόλαδο.