More
  ΑρχικήΚόσμοςΑνακρίσεις 46 ατόμων για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

  Ανακρίσεις 46 ατόμων για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

  Δημοσιεύθηκε:

  Συνεχίζεται η ανάκριση 46 ατόμων, μεταξύ των οποίων και η φερόμενη τρομοκράτης που ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 81.

  Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν σήμερα πολλές λεπτομέρειες για τις κινήσεις της 23χρονης Συριακής καταγωγής Ahlam Albashir που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας,

  Σύμφωνα λοιπόν σε σημερινές πληροφορίες που υποτίθεται ότι προκύπτουν από τις έρευνες και τις ανακρίσεις της τουρκικής αστυνομίας, η Αλμπασίρ ήρθε στην Κωνσταντινούπολη μαζί με έναν άνδρα τρομοκράτη και οι δυο τους εμφανίζονταν ως σύζυγοι. Η ίδια εργάστηκε σε εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας για 4 μήνες. Ο άνδρας τρομοκράτης, που είναι και το πρόσωπο που προμήθευσε την εκρηκτική ύλη ΤΝΤ στην Albashir, αναζητείται παντού.

  Η Ahlam Albashir, που άφησε τη βόμβα στην Οδό Ιστικλάλ, συνελήφθη το πρωί στο σπίτι όπου κρυβόταν στη συνοικία Κιουτσούκτσεκμετζέ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κων/πολης.

  Η τουρκική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι μυστικές υπηρεσίες που εξέτασαν 1200 πλάνα εκατοντάδων ωρών από κάμερες ασφαλείας, βρήκαν πρώτα το ταξί που πήρε η Albashir για να δραπετεύσει μετά την επίθεση, μεταμφιεσμένη σε «πελάτη». Ο οδηγός προσήχθη χθες βράδυ στην Αντιτρομοκρατική Κωνσταντινούπολης για να δώσει κατάθεσή ενώ το αυτοκίνητο του εξετάστηκε από τις μονάδες ασφαλείας.

  Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι η Albashir, πήγε πρώτα σε ένα σπίτι στη συνοικία Εσενλέρ επίσης στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Κων/πολης και αφού πήρε από εκεί λίγα χρυσαφικά και χρήματα, πήγε σε άλλη διεύθυνση στο Κιουτσούκτσεκμετζέ. Όπως έγινε γνωστό, η Albashirέφτασε στην Κωνσταντινούπολη πριν από 4 μήνες, μαζί με τον τρομοκράτη B., μέλος της οργάνωσης, υποδυόμενη τη σύζυγό του.Το ζευγάρι έπιασε δουλειά σε ένα εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας στο Έσενλερ μετά από οδηγίες ενός ηγετικού στελέχους της οργάνωσης ονόματι Χ., μέλους του PYD/YPG στην περιοχή Κομπάνι της Συρίας. Η Albashir, η οποίακρατούσε χαμηλό προφίλ, πήγε χθες στο Ταξίμ με ιδιωτικό αυτοκίνητο με τις οδηγίες που έλαβε από το Κομπάνι). Ο διαφεύγων τρομοκράτης του PKK/YPG με αρχικά B., που ήρθε στην Τουρκία από τη Συρία με τήν «σύζυγό» του Αλμπασίρ, παρέδωσε μια ποσότητα πλαστικήςεκρηκτικής ύλης τύπου TNT βάρους άνω του 1 κιλού στην Albashir γύρω στις 16:00 και την έστειλε στην οδό Istiklal. Η Albashir, που άφησε ένα δέμα γεμάτο εκρηκτικά στο σημείο που θα γινόταν η βομβιστική επίθεση., πήρε ένα ταξί υποδυόμενη τον «πελάτη» και πήγε στο σπίτι της οικογένειας όπου έμεινε μαζί της για 4 μήνες, στο Έσενλερ.

  Η Albashir που έψαχνε ευκαιρία για να πάει πρώτα στην Αδριανούπολη και μετά στην Ελλάδα, συνελήφθη στις 02:50 από τις δυνάμεις ασφαλείας σε ταυτόχρονη επιχείρηση στο Κιουτσουκτσεκμετζέ και στο Εσενλέρ. Κατά την ανάκριση της στο αστυνομικό τμήμα, ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε από την τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD/YPG ως ειδική σε θέματα ασφαλείας και ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μαζί με ένα μέλος του PKK/YPG μέσω του Αφρίν μεταμφιεσμένοι σε «σύζυγους» για να αναλάβουν δράση

  Στις ηχογραφήσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας που πιστεύεται ότι βρίσκονται στα χέρια των τουρκικών αρχών ασφαλείας αποκαλύφθηκε ότι μετά την επίθεση, η Αλμπασίρ και ο άνδρας τρομοκράτης Β. που ήταν μαζί της έλαβαν εντολή να διαφύγουν στην Ελλάδα.

  Οι τουρκικές αρχές ασφαλείας και πληροφοριών, που αποκρυπτογράφησαν τους οργανωτικούς κώδικες της επίθεσης, συνεχίζουν τις έρευνες για τη δράση των προσώπων αυτών. Η Αλμπασίρ και ο άνδρας τρομοκράτης B. που ήταν μαζί της έλαβαν οδηγίες από τη διοίκηση του PKK/YPG στη Συρία να εγκαταλείψουν την Τουρκία μετά τη επίθεση. Σύμφωνα με την εντολή που δόθηκε στο Κομπάνι από έναν αξιωματούχο του PKK/YPG ονόματι Χ., του οποίου το επώνυμο δεν αποκαλύφθηκε, τους ζητήθηκε να περάσουν από την Αδριανούπολη στην Ελλάδα αμέσως μετά την επίθεση. Σύμφωνα με μονάδες πληροφοριών, εάν οι τρομοκράτες είχαν καταφέρει να φύγουν από τη χώρα και να διαφύγουν, θα είχαν εκτελεστεί στην Ελλάδα και θα είχαν διακοπεί όλες οι σχέσεις τους με το συμβάν.

  Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε στην χθεσινή τρομοκρατική ήταν τύπου TNT. Ελέγχθηκαν εξονυχιστικά όλες οι διασυνδέσεις στην Τουρκία της Αλμπασίρ, που φέρεται να συνδέεται με την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD. Η Αλμπασίρ που εισήλθε στην Τουρκία με εντολή δράσης από την περιοχή του Κομπάνι ομολόγησε στην ανάκρισή ότι εκπαιδεύτηκε από το PKK/PYD ως ειδική σε θέματα μυστικών πληροφοριών και εστάλη στην Τουρκία. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες σύλληψης του τρομοκράτη με αρχικά Β, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από την Αδριανούπολη στην Ελλάδα.

  Ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής SABAH

  Το ρεπορτάζ επαναλαμβάνει ισχυρισμό του Τ/ΥΠΕΣ (νωρίτερα σήμερα) ότι «Αν δεν τους είχαμε πιάσει (τους τρομοκράτες) θα τους είχαν μεταφέρει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» αλλά προσθέτει επί πλέον  ότι την συλληφθείσα ύποπτη «σχεδίαζαν να μεταφέρουν στην Ελλάδα διακινητές μεταναστών που  βοήθησαν την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK, στο Στρατόπεδο Λαυρίου, προκειμένου να καταστραφούν τα ίχνη της προδοτικής επίθεσης» .

  #Τίτλος: Νέες λεπτομέρειες προέκυψαν για τον τρομοκράτη που πραγματοποίησε την επίθεση! Με το πρόσχημα του συζύγου…

  Νέες λεπτομέρειες προέκυψαν για την τρομοκράτισσα Ahlam Albashir, η οποία πραγματοποίησε την προδοτική τρομοκρατική επίθεση στην οδό Istiklal και πιάστηκε σε 10,5 ώρες. Διαπιστώθηκε ότι η εντολή τρομοκρατικής επίθεσης προήλθε από άτομο με την κωδική ονομασία «Hacı».Αναζητείται ένα άτομο που ονομάζεται “Bilal” και ενήργησε με την Albashir. Υποστηρίχθηκε ότι η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK σχεδίαζε να εκτελέσει την Ahlam Albashir, την οποία σχεδίαζαν να μεταφέρουν στην Ελλάδα λαθρέμποροι μεταναστών που  βοήθησαν την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK, στο Στρατόπεδο Λαυρίου, προκειμένου να καταστραφούν τα ίχνη της προδοτικής επίθεσης. Έγινε γνωστό ότι το άτομο που ονομάζεται «Bilal» ήταν μέρος του σχεδίου. Αναφέρθηκε ότι 46 άτομα που συνελήφθησαν ήταν επίσης αλλοδαποί υπήκοοι. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε την τρομοκράτισσα σε 10,5 ώρες πριν καταστραφούν τα ίχνη της επίθεσης.

  Νέες λεπτομέρειες προέκυψαν για την τρομοκράτισσα Ahlam Albashir, που πραγματοποίησε την προδοτική τρομοκρατική επίθεση στην οδό Istiklal και συνελήφθη στην επιχείρηση με άλλα άτομα που συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε η SABAH, η τρομοκράτισσα Ahlam Albashir ήρθε στην Κωνσταντινούπολη από το Afrin πριν από τέσσερις μήνες.

  Διαπιστώθηκε ότι η Albashir, η οποία εργαζόταν σε εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας στην Κωνσταντινούπολη για τέσσερις μήνες, σχεδίαζε να διαφύγει στην Ελλάδα μέσω της Αδριανούπολης μαζί με ένα άτομο που ονομαζόταν Bilal. Αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε ότι σχεδιαζόταν να μεταφερθεί η Albashir στο Στρατόπεδο Λαυρίου του ΡΚΚ στην Ελλάδα και να εκτελεστεί από την οργάνωση και ότι έτσι τα ίχνη της επίθεσης θα καταστρέφονταν. Υποστηρίχθηκε ότι το πρόσωπο που θα εφαρμόσει το σχέδιο που καθορίστηκε με αλληλογραφία ήταν ένας φυγάς ονόματι «Bilal».

   

   

  ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου – ertnews.gr

  Τελευταία νέα

  Συλλήψεις στα Ιωάννινα για προώθηση παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας

  Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...

  Βιετνάμ: Το Ανόι θα βυθίζεται τα βράδια στο σκοτάδι για να εξοικονομηθεί ενέργεια εξαιτίας του κύματος καύσωνα

    Μια ριζοσπαστική απόφαση ελήφθη από τις αρχές του Ανόι, της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, που...

  Κόσοβο: Καταδίκη Μακρόν για «παραβίαση των συμφωνηθέντων από τους Αλβανόφωνους»

  Οι αρχές του Κοσόβου φέρουν την ευθύνη για την αναταραχή που κλιμακώθηκε όταν οι...

  Ελβετία: Εκατοντάδες εργαζόμενοι λένε «αντίο» στην Credit Suisse κάθε εβδομάδα – Οι τραπεζίτες ανησυχούν για το μέλλον τους

    Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Credit Suisse παραιτούνται κάθε εβδομάδα σε μια ένδειξη της αβεβαιότητας που...

  Περισσότερα

  Συλλήψεις στα Ιωάννινα για προώθηση παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας

  Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...

  Βιετνάμ: Το Ανόι θα βυθίζεται τα βράδια στο σκοτάδι για να εξοικονομηθεί ενέργεια εξαιτίας του κύματος καύσωνα

    Μια ριζοσπαστική απόφαση ελήφθη από τις αρχές του Ανόι, της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, που...

  Κόσοβο: Καταδίκη Μακρόν για «παραβίαση των συμφωνηθέντων από τους Αλβανόφωνους»

  Οι αρχές του Κοσόβου φέρουν την ευθύνη για την αναταραχή που κλιμακώθηκε όταν οι...
  Μετάβαση στο περιεχόμενο