Ξεκινούν οι ρίψεις εμβολίων για τη λύσσα σε Πρέβεζα, Θεσπρωτία και Ιωάννινα

Μια σημαντική ενημέρωση που αφορά την καθημερινότητα και την ασφάλεια όλων όσων κινούνται στην ύπαιθρο εξέδωσε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου. Απο την Παρασκευή 6 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026, προγραμματίζεται η διενέργεια εναέριων ρίψεων εμβολιακών δολωμάτων για την προστασία της άγριας πανίδας από τη λύσσα, καλύπτοντας περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, αλλά και τμήματος του Νομού Πρέβεζας.

Όπως μετέδωσε το kanalakinews.gr, οι κάτοικοι των χωριών και οι λάτρεις της φύσης πρέπει να διατηρούν την προσοχή τους τεταμένη κατά τις μετακινήσεις τους. Τα δολώματα που θα πέσουν από τα αεροπλάνα είναι μικροί κύβοι με λαδί-καφέ χρώμα και χαρακτηριστική μυρωδιά ψαριού, ενώ στο εσωτερικό τους εμπεριέχουν μια κάψουλα με υγρό εμβόλιο. Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι περιπατητές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα αγγίζουν, να τα πατούν ή να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Αν εντοπιστούν τέτοια αντικείμενα στην ύπαιθρο, οι πολίτες καλούνται να ενημερώνουν αμέσως τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές της περιοχής τους.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται αν υπάρξει τυχαία επαφή με το υγρό της κάψουλας, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση είναι αναγκαίο να επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό. Από την άλλη πλευρά, οι κυνηγοί δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τους τετράποδους συντρόφους τους, καθώς οι κυνηγετικοί σκύλοι και τα λοιπά οικιακά ζώα δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

5913677cee322e18d3dbf39cf58f394a L

Πυροσβεστική: Εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες το επόμενο διάστημα – Ισχυρή σύσταση στους πολίτες

Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιά, τονίζει η Πυροσβεστική.

Σε Λούτσα, Καστροσυκιά και Μύτικα ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σε σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας βρέθηκαν ερευνητές του Αριστοτελείου