Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκαν οι αρμόδιες αρχές για τη διακομιδή δύο πολιτών που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας στα νησιά του Ιονίου. Όπως μεταδίδει το kanalakinews.gr, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος συντόνισε τις απαραίτητες διαδικασίες για τη μεταφορά τους στην Ηγουμενίτσα.
Το πρώτο περιστατικό αφορούσε έναν 77χρονο άνδρα από τους Παξούς, ο οποίος επιβιβάστηκε στο επιβατηγό-τουριστικό σκάφος «ΕΑΡ-Σ» από το λιμάνι του Γαΐου με προορισμό τη Θεσπρωτία. Στη δεύτερη περίπτωση, μια 40χρονη γυναίκα διακομίστηκε από την Κέρκυρα με πλωτό περιπολικό μέσο της Ακτοφυλακής.
Οι μεταφορές κρίθηκαν επιβεβλημένες λόγω της ανάγκης για άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη, με τα σκάφη να φτάνουν χωρίς προβλήματα στην Ηγουμενίτσα, όπουέγινε η παραλαβή τους για τη διοχέτευση στις τοπικές δομές υγείας.
