ihm26 poster 300x250

Μαργαρίτι: Δωδεκάμηνη παράταση στην άδεια εγκατάστασης για το αιολικό πάρκο στη θέση «Τρυγώνα» του Δήμου Πάργας

gemini generated image typosepeirou 9
gemini generated image typosepeirou 9
Νέες προθεσμίες δίνονται για το αιολικό πάρκο στο Μαργαρίτι, καθώς το έργο στη θέση «Τρυγώνα» φαίνεται πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχουν προκύψει. Σύμφωνα με το kanalakinews.gr, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε 12μηνη παράταση στην εταιρεία που έχει αναλάβει την επένδυση, μεταθέτοντας την προθεσμία για την τελική άδεια εγκατάστασης έως τις 5 Μαΐου 2027.
Η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με την καθυστέρηση των παραχωρήσεων γης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ένα ζήτημα που επηρεάζει άμεσα τον σχεδιασμό της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών, και ειδικά της τρίτης κατά σειρά («Α/Γ3»). Οι κάτοικοι του Δήμου Πάργας παρακολουθούν την πορεία του έργου, το οποίο έχει ισχύ 27,50 MW και περιλαμβάνει επίσης σημαντικά συνοδά έργα, όπως η οδοποιία πρόσβασης.
Η παράταση δόθηκε με απόφαση του Γραμματέα Ιωάννη Σάββα, στο πλαίσιο της υποστήριξης των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παρά το γεγονός ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αποδεικνύονται πιο χρονοβόρες από ό,τι αρχικά αναμενόταν.
Η θέση «Τρυγώνα» παραμένει σε καθεστώς αναμονής, με την εταιρεία να προσπαθεί να οριστικοποιήσει τον φάκελο και να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις για τη χρήση της γης, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή αυτού του σημαντικού ενεργειακού έργου για την περιοχή μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

chios limeniko skafos 26jul25

Έρευνες για εντοπισμό χειριστή σανίδας όρθιας κωπηλασίας στο Σχοινιά Αττικής

Υπό τον συντονισμό του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για τη Διαχείριση
09f353ef4b85ca021e0cf11a3310d626 L

Ιράν: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση της εκεχειρίας και προειδοποιεί με αντίποινα

Τι αναφέρει το ιρανικό ΥΠΕΞ. Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε