ihm26 poster 300x250

Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ «φλερτάρει με τον Τραμπ» μετά τη δήλωσή του για εκτοπισμό των κατοίκων της Γάζας

itamar ben gvir
itamar ben gvir

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν – Γκβιρ επαίνεσε τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τις οποίες επέμεινε στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Donald, αυτή φαίνεται να είναι η αρχή μιας όμορφης φιλίας», έγραψε ο Μπεν Γκβιρ στην πλατφόρμα X.

Ο Μπεν Γκβιρ διεξήγαγε μια μακρά εκστρατεία για να προωθήσει τη μετανάστευση των Παλαιστινίων από τη Γάζα, που συνέπεσε με τον ισραηλινό πόλεμο που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας.

Ωστόσο, ο Τραμπ είπε ότι δεν θα υποστηρίξει το Ισραήλ να δημιουργήσει εποικισμούς στη Γάζα, βασικός στόχος του ακροδεξιού πρώην υπουργού.

Νωρίτερα την Τρίτη (5/2), το κόμμα του Μπεν-Γκβίρ εισήγαγε ένα νομοσχέδιο στην Κνεσέτ που θα ενθαρρύνει τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τον παλαιστινιακό θύλακα, προσφέροντας ένα πακέτο κυβερνητικής οικονομικής βοήθειας σε όσους επιθυμούν να μεταναστεύσουν.

 

 

 

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας – ertnews.gr

Πηγή skynewsarabia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Πρέβεζα: Σοκ για ηλικιωμένη που πίστεψε ψεύτικους τεχνικούς και έχασε 4.000 ευρώ και όλα τα χρυσαφικά

Δύο επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν τις οικονομίες μιας γυναίκας, χρησιμοποιώντας
e3bf2dd8504a20144bab733e88717bb6 L

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προ των πυλών επικίνδυνη κακοκαιρία, οι περιοχές που θα χτυπήσει

Συναγερμός έχει σημάνει για την επικείμενη κακοκαιρία που θα σαρώσει