ihm26 poster 300x250

ΗΠΑ: Έκλεισε η πλατφόρμα των αιτούντων ασύλου για επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση – Φόβοι για επιχειρήσεις σκούπα

Μετά την εξαγγελία του Ντόναλντ Τραμπ για κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό, έκλεισε και η ψηφιακή πλατφόρμα της κυβέρνησης Μπάιντεν, που διευκόλυνε την επικοινωνία των αιτούντων ασύλο με τις αρμόδιες αρχές. «Είναι μια από τις πιο θλιβερές μέρες της ζωής μου, γιατί υπέφερα πολύ για να φτάσω εδώ», αναφωνεί ένας Κολομβιανός μετανάστης.

H πρώτη απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για κλείσιμο των νοτίων συνόρων προκάλεσε κύματα απογοήτευσης, πόνου και αναστάτωσης στους μετανάστες που έφτασαν εκεί μετά από τεράστιες προσπάθειες, διασχίζοντας τη Νότια Αμερική.

Στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ στην Τιχουάνα, οι άνθρωποι που πέρασαν μια οδύσσεια, ένα οδοιπορικό γεμάτο κινδύνους, αισθάνονται τώρα τη μεγαλύτερη ματαίωση, όταν μαθαίνουν ότι το ραντεβού με την Υπηρεσία Μετανάστευσης ακυρώθηκε!

Πολλοί αναμένουν το Σικάγο να καταστεί η πρώτη πιθανή τοποθεσία εφαρμογής της μεταναστευτικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters,  αναμένονται επιχειρήσεις σκούπα και στη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι.

Με τα 32 εκ των 169 εκ της εργατικής δύναμης στις ΗΠΑ να είναι μετανάστες, αναλυτές διερωτώνται πως θα γίνει η Αμερική σπουδαία ξανά, χωρίς το 19% της εργατικής του δυναμικού της.

 

 

 

ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

306395608 1701225340251305 221684265856539987 n

«Κανονικά» και δίχως προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Ήπειρο

Ομαλά και δίχως προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για
77 12

Σύλληψη 38χρονου για διακίνηση κοκαΐνης στα Γιάννεν – Με περίστροφο και ναρκωτικά πιάστηκε στα πράσα Γιαννιώτης διακινητής

Ένας 38χρονος κάτοικος Ιωαννίνων συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, κατηγορούμενος