Καιρός: Βελτίωση του καιρού, με ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας – Πρόγνωση από την Α. Τυράσκη

4033200 scaled
4033200 scaled

Βελτιώνεται βαθμιαία ο καιρός, , σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, καθώς οι βροχές περιορίζονται στο Αιγαίο και την Κρήτη και τελικά θα σταματήσουν, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ νωρίς το πρωί και τη νύχτα οι ελάχιστες τιμές θα εξακολουθήσουν να πέφτουν υπό το μηδέν σε αρκετές περιοχές στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες, και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, που από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι βόρειοι, στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 09 με 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 13 με 14, τοπικά στα νότια έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 11 βαθμούς.

Την Τρίτη στην Εύβοια, το Αιγαίο και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα λίγων βροχών στην Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (M.Sc.)- ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

diafaneia25

Μελέτη αναβάθμισης και προστασίας του Λιμανιού της Πάργας

Υλοποιώντας μια ευρύτερη δέσμη ενεργειών που αποσκοπούν στην αναβάθμιση και
katadioxi

Πεντέλη: Συνελήφθη 16χρονος με κλεμμένη μηχανή μετά από καταδίωξη

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν, το βράδυ της Δευτέρας, έναν