Τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» σε Αιγαίο και Μεσόγειο από σήμερα έως 16 Ιανουαρίου

AP110412030451
AP110412030451

Αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα 2025» διεξάγει από σήμερα, 7 Ιανουαρίου, η Τουρκία σε περιοχές του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, στην άσκηση θα λάβουν μέρος συνολικά 87 πλοία επιφανείας, επτά υποβρύχια, επτά μη επανδρωμένα ναυτικά οχήματα, 31 αεροσκάφη, 17 ελικόπτερα, 28 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 20 χιλιάδες άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων και άνδρες των Ομάδων Υποβρύχιας Επίθεσης και Υποβρύχιας Άμυνας.

Για τις ανάγκες της άσκησης δημιουργήθηκε κέντρο επιχειρήσεων στο Κέντρο Ναυτικού Πολέμου του Γκιολτζούκ στο οποίο θα λάβουν καθήκοντα 115 άτομα ναυτικού προσωπικού.

Οι δραστηριότητες της ημέρας διακεκριμένων προσκεκλημένων της εν λόγω άσκησης θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιανουαρίου στη ναυτική βάση του Άκσαζ, απέναντι από τη Ρόδο. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου.

Πέρυσι τέτοιας κλίμακας τουρκική αεροναυτική άσκηση έγινε με την επωνυμία «Θαλασσόλυκος» σε δύο φάσεις, τον Μάιο και τον Οκτώβριο. Άσκηση με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα» είχε διεξαχθεί το 2022.

Το 2023, χρονιά σεισμών και ελληνοτουρκικής προσέγγισης, δεν είχε γίνει μεγάλη αεροναυτική άσκηση.

 

 

 

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης – ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

ΕΛΣΤΑΤ: Το 86,9% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο-Αύξηση κατά 32,5% σε σύγκριση με το 2014

Το 86,9% των νοικοκυριών της χώρας έχουν πλέον πρόσβαση στο
ap22094627102870 scaled 1

Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λόγω ενός παλαιού σκανδάλου διαφθοράς

Ο αντιπρόεδρος της ρουμανικής κυβέρνησης Ντράγκος Αναστάζιου παραιτήθηκε σήμερα, λόγω