Στον αέρα οι μελισσοκόμοι από Ιωάννινα, Άρτα και Θεσπρωτία – Μένουν εκτός των ενισχύσεων από το Μέτρο 23


Σοβαρό πλήγμα για τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου αποτελεί ο αποκλεισμός τριών νομών από το Μέτρο 23. Οι μελισσοκόμοι σε Ιωάννινα, Άρτα και Θεσπρωτία μένουν εκτός των ενισχύσεων που θεσπίστηκαν για να καλύψουν απώλειες παραγωγής λόγω των ακραίων θερμοκρασιών.
Οι τοπικές ΔΑΟΚ αρνήθηκαν να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα, δηλώνοντας αδυναμία ελέγχου της μείωσης παραγωγής, κάτι που προκάλεσε έντονη δυσφορία στους μελισσοκόμους. Όπως αναφέρουν, οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού 2023 είχαν σαφείς αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγή μελιού, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 30%.
Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων τόνισε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου είναι «εξοργισμένοι και απογοητευμένοι» καθώς είναι οι μόνοι στην Ελλάδα που μένουν εκτός λίστας πληρωμών.
Οι μελισσοκόμοι ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έχουν αποστείλει σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό.