Σε μια οργισμένη παρέμβαση προχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα, καταγγέλλοντας την εγκατάλειψη του ομώνυμου Κάστρου

Σε μια οργισμένη παρέμβαση προχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα, καταγγέλλοντας την εγκατάλειψη του ομώνυμου Κάστρου και καλώντας την Πολιτεία και τον Δήμο Πρέβεζας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση υποστύλωση και αποκατάσταση της στατικότητας του μνημείου.
Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Μητρόπολης και τοπικών συλλόγων, ο Σύλλογος κάνει λόγο για «ντροπή και αίσχος» όσον αφορά την υποτίμηση της ιστορίας του τόπου, τονίζοντας ότι η βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί να εξαντλείται σε αποσπασματικά έργα, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει τη διάσωση κτισμάτων με τεράστια ιστορική αξία όπως το Κάστρο του Αλή Πασά.
Το μνημείο, που έδωσε το όνομά του στον προσφυγικό οικισμό και λειτούργησε ως φυλακή μέχρι το 1968, παραμένει μη προσβάσιμο από το 2017 λόγω επικινδυνότητας, ενώ ο Σύλλογος καταγγέλλει μεθοδεύσεις για την κατάρρευση του ναού των Αγίων Αναργύρων και αδιαφάνεια γύρω από το θολωτό καταφύγιο στον Κάλκ-Μπαμπά.
Δηλώνοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διερωτώνται ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται εις βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς και της προσφυγικής περιουσίας που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες.

