Σχολεία – «Εμπόλεμες ζώνες»: Καθοριστικός ο ρόλος των social media στην επιδείνωση της βίας μεταξύ ανηλίκων

sxoleia kleista 768x527 1
sxoleia kleista 768x527 1

Xιλιάδες είναι κάθε εβδομάδα οι δράσεις της αστυνομίας για τη διαχείριση του φαινομένου της βίας μεταξύ ανηλίκων.

Τα κινητά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν βασικά «εργαλεία» στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, καθώς συχνά τα συμβάντα προκαλούνται για την καταγραφή και διαπόμπευση των θυμάτων. Μόνο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δόθηκαν 6.043 αποβολές για χρήση κινητού στα σχολεία.

«Τα social σίγουρα επηρεάζουν, επειδή ευνοούν την κατάσταση της δημοσιοποίησης, οπότε εφόσον όλοι ψάχνουν το δικό τους κομμάτι να βγει πάνω από το άλλο, προσπαθούν να βγάλουν το καλύτερο βίντεο και επίσης προωθεί τους τριγύρω από το συμβάν να μην βοηθήσουν και να συμβάλλουν, αλλά να καθίσουν παθητικά και να το τραβάνε βίντεο», ανέφερε μαθητής μιλώντας στο ΕΡΤNews.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν επιβληθεί 6.043 αποβολές για κινητό μέσα στην τάξη.  Η απουσία κινητών φαίνεται να διασφαλίζει ένα πιο ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον μειώνοντας τους κινδύνους βίαιων συμπεριφορών μεταξύ ανηλίκων.

 

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

320cf3dd0a229a2fc104673e0d5cf9e9 L

Θεσσαλονίκη: Εμφανίστηκε στα Δικαστήρια ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη που ήταν παρών στη δολοφονία του

Ενώπιον των δικαστικών Αρχών εμφανίστηκε σήμερα ο δεύτερος φίλος του

Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο του Βόλγκογκραντ μετά από ουκρανική επίθεση

Συντρίμμια από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που καταρρίφθηκαν, προκάλεσαν πυρκαγιά