ihm26 poster 300x250

Πυροσβεστική: Άσκηση ετοιμότητας ραδιοχημικής απειλής στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

03e27b5c0fd3483da2d4012a5e64d7ca L
03e27b5c0fd3483da2d4012a5e64d7ca L
Πυροσβεστική: Άσκηση ετοιμότητας ραδιοχημικής απειλής στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Άσκηση με σενάριο ένα αρκετά επικίνδυνο περιστατικό πραγματοποίησε η Πυροσβεστική.

Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος σε περίπτωση χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής απειλής πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στην άσκηση με την ονομασία «ΤΡΟΙΑ 2026» συμμετείχαν στελέχη της 2ης ΕΜΑΚ. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις διάσωσης, πυρόσβεσης και αντιμετώπισης διαρροής επικίνδυνου υλικού και διαχείρισης μαζικών απωλειών υγείας. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, οι ενέργειες έγιναν μετά από έκρηξη σε φορτηγό μεταφοράς φυσικού αερίου.

Στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ βρέθηκαν επίσης δυνάμεις από τον 2ο και 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, την Ομάδα Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΟΣμηΕΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», το Πυροσβεστικό Πλοιάριο «Λεμονίδης» το Ε.Κ.Α.Β., το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το Γενικό Χημείο του Κράτους καθώς και από την ομάδα Πυρασφάλειας του λιμένα.

Δείτε πλάνα από την άσκηση:

{https://x.com/pyrosvestiki/status/2047322249204551683}

#ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΑΣΚΗΣΗ #ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ #ΛΙΜΑΝΙ_ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μετάβαση στην Πηγή

Don't Miss

dsc 0281 antigrafi

Αυτοκίνητο παρέσυρε 31χρονη πεζή στην Εγνατία Οδό

Με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
gemini generated image

Νέα εποχή για το Ιόνιο: Ξεκινούν οι έρευνες για φυσικό αέριο – Υπεγράφη η σύμβαση για το Block 2

Μια νέα σελίδα ανοίγει για τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής