Πρωινός παγετός στη Βωβούσα Ιωαννίνων με -2,2°C – Η χαμηλότερη θερμοκρασία της χώρας
Σε κλίμα χειμωνιάτικο ξύπνησε η χώρα το πρωί της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου, με τις ελάχιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα για την εποχή, σύμφωνα με το δίκτυο του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Πρωινός παγετός σε Μακεδονία και Ήπειρο
Οι μονοψήφιες θερμοκρασίες κυριάρχησαν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου σημειώθηκε παγετός, φαινόμενο που υπογραμμίζει την απότομη πτώση της θερμοκρασίας και την είσοδο σε πιο ψυχρές καιρικές συνθήκες.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία: -2.2˚C στη Βωβούσα
Η Βωβούσα, χωριό της Πίνδου, κατέγραψε την χαμηλότερη θερμοκρασία της ημέρας, με τον μετεωρολογικό σταθμό να δείχνει -2.2˚C, τιμή που επιβεβαιώνει την έντονη ψύχρα στις ορεινές περιοχές.
Οι 8 πιο ψυχρές περιοχές της χώρας
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι 8 σταθμοί με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες ήταν:
- Βωβούσα (-2.2˚C)
- Φλώρινα
- Πτολεμαΐδα
- Αμύνταιο
- Μέτσοβο
- Ανώγεια
- Καρπενήσι
- Τρίκαλα
(Ακριβείς τιμές ανά σταθμό διαθέσιμες στο meteo.gr)