More
  ΑρχικήΕλλάδαΠράγματα που θα κάνουν την γεννήτρια ρεύματος έκτακτης ανάγκης να μην λειτουργεί

  Πράγματα που θα κάνουν την γεννήτρια ρεύματος έκτακτης ανάγκης να μην λειτουργεί

  Δημοσιεύθηκε:

  Όταν αγοράσατε τη γεννήτρια έκτακτης ανάγκης, είτε πήρατε γεννήτρια βενζίνης https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/gennitries/gennitries-venzinis είτε πήρατε γεννήτρια πετρελαίου https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/gennitries/gennitries-petrelaiou , είχατε σκοπό να είναι εκεί όταν τη χρειάζεστε. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί, είναι να πέσει το ρεύμα και η γεννήτρια σας να αποτύχει να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε. Ευτυχώς όμως, μπορείτε να αποφύγετε αυτό το ατυχές σενάριο αντιμετωπίζοντας τα παρακάτω λάθη.

  Χρήση φθηνής βενζίνης

  Με την οικονομική κρίση, η πρώτη αντίδραση των περισσότερων καταναλωτών είναι να κάνουν οικονομία. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη γεννήτρια ισχύος έκτακτης ανάγκης σας, η φθηνότερη επιλογή δεν είναι η καλύτερη.

  Να θυμάστε ότι πρόκειται για την παροχή εφεδρικής ενέργειας, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Δεν έχετε την πολυτέλεια, η γεννήτρια σας να λειτουργεί σποραδικά σε μια τέτοια περίπτωση.

  Σχεδόν όλες οι γεννήτριες υψηλής απόδοσης με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου έχουν σχεδιαστεί για να καίνε αμόλυβδη βενζίνη με οκτάνιο 86 ή υψηλότερο. Αν χρησιμοποιείτε οτιδήποτε λιγότερο, αυξάνετε τη συσσώρευση επικαθίσεων, στους σπινθηριστές, στις βαλβίδες και στον σιγαστήρα. Αυτό φυσικά μειώνει τη διάρκεια ζωής της γεννήτριας και την αποδοτικότητα καυσίμου.

  Χρήση μολυσμένης ή μπαγιάτικης βενζίνης

  Η μολυσμένη βενζίνη και το μπαγιάτικο καύσιμο, είναι οι ένοχοι για πολλές αποτυχημένες εκκινήσεις γεννητριών.

  Όχι μόνο μπορούν να προκαλέσουν τη μη αποδοτική λειτουργία μιας γεννήτριας έκτακτης ανάγκης, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε εξαρτήματα και μηχανισμούς.

  Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μολυσμένη ή μπαγιάτικη βενζίνη ή ύποπτο μείγμα λαδιού και αερίου.

  Χρησιμοποιείτε την γεννήτρια πολύ σπάνια

  Η γεννήτρια έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να λειτουργεί τουλάχιστον μία φορά το μήνα όταν δεν χρησιμοποιείται. Μπορείτε να σημειώνετε απλά στο ημερολόγιό σας “τρέξε την γεννήτρια” ώστε να μην το ξεχνάτε.

  Αυτό επιτυγχάνει μια σειρά από κρίσιμα πράγματα: περνάει φρέσκο αέριο από το καρμπυρατέρ, λιπαίνει τον κινητήρα με την κυκλοφορία λαδιού και, αν έχετε ηλεκτρική μίζα, φορτίζει την μπαταρία.

  Εάν αφήσετε τη γεννήτρια σας για πολύ καιρό εκτός λειτουργίας, ενδέχεται να μην ξεκινήσει επειδή η μπαταρία έχει αδειάσει ή το αέριο έχει μολυνθεί με νερό.

  Ακατάλληλη αποθήκευση της γεννήτριάς σας

  Πριν αποθηκεύσετε τη γεννήτρια σας, ελέγξτε τη θέση αποθήκευσης για κινδύνους από καυσαέρια, ατμούς, υγρασία και άλλους πιθανούς κινδύνους.

  Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι χρήστες των γεννητριών να προσπαθούν να εκκινήσουν τη γεννήτρια τους, κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος, μόνο για να διαπιστώσουν ότι η μονάδα ήταν γεμάτη νερό, είχε ξεφουσκωμένα λάστιχα ή είχε πάθει κάποια άλλη βλάβη.

  Όταν πρόκειται για την αποθήκευση της γεννήτριας έκτακτης ανάγκης σας, μην ρισκάρετε!

  Τελευταία νέα

  Οι Αλιείς της Πρέβεζας γιόρτασαν τις 7 Γαλάζιες Σημαίες καθαρίζοντας τον Αμβρακικό Κόλπο

  Mε τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Σύλλογος Αλιέων Πρέβεζας γιόρτασε την απονομή 7...

  Χιλιάδες οικογένειες και φορολογούμενοι θα αποκλειστούν από την καταβολή επιδομάτων όπως το επίδομα τέκνων, το επίδομα στέγασης ή ο ΕΝΦΙΑ.

  Η αύξηση του κατώτατου μισθού και το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα οδηγεί σε απώλειες. Σε...

  Τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός του

  Στην οδό Κολυρίου του Πύργου, ένα τραγικό περιστατικό σημάδεψε την ημέρα όταν ένας άνδρας...

  Περισσότερα

  Μετάβαση στο περιεχόμενο