ihm26 poster 300x250

Παιανία: Στη ΜΕΘ 12χρονος που οδηγούσε πατίνι και παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

e2373dfa62344164e06f8bdfa36f5e58 L
e2373dfa62344164e06f8bdfa36f5e58 L
eurokinissi

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στην Εντατική του Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται 12χρονος που τραυματίστηκε το Σάββατο στην Παιανία, καθώς αυτοκίνητο παρέσυρε το πατίνι που οδηγούσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο ο ανήλικος οδηγούσε πατίνι χωρίς κράνος, με μεγάλη ταχύτητα, ενώ μιλούσε και στο κινητό περνώντας τα STOP στον δρόμο χωρίς έλεγχο. Σε μια διασταύρωση που παραβίασε το STOP παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και κατέληξε στη ΜΕΘ, ευτυχώς χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Περισσότεροι από 80 ανήλικοι στα παιδιατρικά νοσοκομεία τον Μάιο

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, «συνεχίζεται ο χαμός στα νοσοκομεία με τις προσελεύσεις των τραυματισμένων ανήλικων από πατίνια. Τον Μάιο περισσότερα από 80 ανήλικοι, έως 16 ετών, εισήλθαν στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Ταυτόχρονα στα γενικά νοσοκομεία έχουμε επίσης αυξημένη προσέλευση τραυματιών ενηλίκων από πατίνια».

Όπως τονίζεται, το 80% αυτών δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης και δεν φορούν κράνος. Ανήλικοι και ενήλικοι οδηγοί πατινιών τρέχουν με μεγαλύτερες ταχύτητες από τις μηχανές, δεν φοράνε κράνος, δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης και γενικότερα καμία οδηγική συμπεριφορά.

Ο κ. Γιαννάκος αναρωτιέται «πού είναι το ρυθμιστικό πλαίσιο απαγόρευσης οδήγησης πατινιών από ανηλίκους και από τους ενήλικες;» και επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει κανένας περιορισμός μετά μάλιστα το θόρυβο που ξέσπασε από τους σοβαρούς τραυματισμούς».

#ΑΝΗΛΙΚΟΣ #ΠΑΤΙΝΙ #ΠΑΙΑΝΙΑ #ΜΕΘ #ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μετάβαση στην Πηγή

Don't Miss

ca0373a56252222d73dfdfda16f0f27a L

Χανιά: Στη ΜΕΘ 3χρονο κοριτσάκι – Έχει σοβαρά τραύματα από χτυπήματα

Το παιδί φέρεται να μετέφερε η μητέρα του στο νοσοκομείο.

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Πάργα – Δείτε τις ώρες και τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην περιοχή της Πάργας