Οι εχθροπραξίες Ταϊλάνδης-Καμπότζης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα – 15 νεκροί

ap25206023547323 scaled e1753418173194
ap25206023547323 scaled e1753418173194
Cambodia Thailand

Το ταϊλανδικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως οι απώλειες στη χώρα εξαιτίας των εχθροπραξιών με την Καμπότζη έφθασαν τους τουλάχιστον 15 νεκρούς.

Ο στρατός της Ταϊλάνδης ανέφερε παράλληλα πως ανταλλάσσονται πυρά για δεύτερη ημέρα, κατηγορώντας την αντίπαλη πλευρά πως έκανε χρήση βαρέων όπλων, ιδίως πυροβολικού και συστημάτων εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών BM-21, προσθέτοντας πως «ανταπέδωσε» τα πυρά με τον «προσήκοντα» τρόπο.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε την Παρασκευή πως έχει απομακρύνει περισσότερους από 100.000 αμάχους από τις παραμεθόριες περιοχές με την Καμπότζη, καθώς οι δύο χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με τις πιο αιματηρές στρατιωτικές συγκρούσεις των τελευταίων δέκα ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, συνολικά 100.672 πολίτες από τέσσερις επαρχίες που συνορεύουν με την Καμπότζη μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταφύγια για λόγους ασφαλείας.

Οι τοπικές αρχές παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, ενώ συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων.

Σχετική είδηση: ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις εχθροπραξίες Ταϊλάνδης – Καμπότζης

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

DELTIO 18 2025 06 02 175949 frame 56741 1

Τo ΕΡΤNews στο Μάτι: Η τραγική ιστορία του Δημήτρη – Στην πυρκαγιά έχασε όλη του την οικογένεια

Αύριο το πρωί αναμένεται να γραφούν οι «τίτλοι τέλους» της

Σύλληψη δύο ατόμων στην Πάργα για διακίνηση κάνναβης και κοκαϊνης.

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος