ihm26 poster 300x250

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε διήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

24fb1815b69beb360f809e8d5001a072 L
24fb1815b69beb360f809e8d5001a072 L
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε διήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε τη Δευτέρα διήμερη εκεχειρία για «ανθρωπιστικούς λόγους».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός για τις 8 και 9 Μαΐου.

Ο Ρώσος πρόεδρος κήρυξε τη Δευτέρα διήμερη εκεχειρία στη σύγκρουση με την Ουκρανία, για να σηματοδοτήσει την επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ ΠΠ, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία τίθεται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 8ης Μαΐου έως τα τέλη της 9ης Μαΐου. Αιτιολογία για την κατάπαυση του πυρός είναι οι «ανθρωπιστικοί λόγοι» για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης.

Η νέα αυτή διήμερη κατάπαυση του πυρός ακολουθεί ένα μοτίβο συμβολικών παύσεων, που ακολουθεί η Ρωσία τις ημέρες που γιορτάζει μεγάλες αργίες. Αντίστοιχα, πέρυσι κηρύχθηκε τριήμερη εκεχειρία (8-10 Μαΐου), αν και η Ουκρανία την απέρριψε ως προπαγανδιστική κίνηση.

Η Ρωσία έχει επίσης περιορίσει τη στρατιωτική της παρουσία για την φετινή παρέλαση καθώς δεν θα εμφανιστούν άρματα μάχης ή βαρύς εξοπλισμός, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθέσεων της Ουκρανίας.

#ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ_ΠΥΡΟΣ

Μετάβαση στην Πηγή

Don't Miss

6618960 scaled

Φωτιά τώρα: Ποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα εξαιτίας των πυρκαγιών – Παρεμβάσεις του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Για εκτεταμένες καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στη Χίο, στην Αχαΐα,

Ανασχηματισμός: Μετά το στραπάτσο ο Μητσοτάκης προσπαθεί να φορτώσει ευθύνες στους υπουργούς του

Το πανίσχυρο και ατσαλάκωτο προφίλ που καλλιεργούσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του