Κατς – Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Έδωσε εντολή στον στρατό να απαντήσει με σφοδρότητα στην «παραβίαση» της εκεχειρίας από το Ιράν

ap19048483780802 scaled 1
ap19048483780802 scaled 1

 

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ισραέλ Κατς δήλωσε σήμερα (24/3) ότι διέταξε τον στρατό να απαντήσει με σφοδρότητα στην παραβίαση, όπως τη χαρακτήρισε, από το Ιράν της συμφωνίας εκεχειρίας έπειτα από 12 ημέρες πολέμου.

«Με δεδομένη την κατάφωρη παραβίαση από το Ιράν της εκεχειρίας την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ – με την εκτόξευση πυραύλων προς το Ισραήλ- και με βάση την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης να απαντά με σφοδρότητα σε οποιαδήποτε παραβίαση, έδωσα εντολή στις IDF (ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) … να συνεχίσουν τις υψηλής έντασης επιχειρήσεις εναντίον στόχων του καθεστώτος και της τρομοκρατικής υποδομής στην Τεχεράνη», τόνισε ο Κατς.

Η εντολή αυτό δόθηκε αφού ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν να κατευθύνονται στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα ισραηλινά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαιτίζουν ιρανικούς πυραύλους. Λιγότερες από τρεις ώρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι πλέον είναι σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

 

 

 

ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

202209271555261510

Τρόμος για οικογένεια: Το αυτοκίνητό τους έπεσε σε γκρεμό – Τους έσωσε δέντρο

Άγιο είχε οικογένεια από τη Λαμία, η οποία επέβαινε σε αυτοκίνητο
img 20230226 141606

Φωτιά στο χωριό Σταυροχώρι Πρέβεζας – Πνέουν θυελλώδεις άνεμοι

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε χορτολιβαδική έκταση στο χωριό Σταυροχώρι