Πρέβεζα: Σε αναστολή λειτουργίας τα Νηπιαγωγεία Βαλανιδοράχης και Βουβοπόταμου

Είκοσι τέσσερα Νηπιαγωγεία και 16 Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου τίθενται σε αναστολή λειτουργίας από τον Σεπτέμβριο λόγω έλλειψης μαθητικού πληθυσμού ή μη συμπλήρωσης του απαραίτητου αριθμού μαθητών.

Συνολικά θα λειτουργούν 40 σχολικές μονάδες λιγότερες, στοιχείο ενδεικτικό της συρρίκνωσης του πληθυσμού και της ερήμωσης ολόκληρων περιοχών.

Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα Νηπιαγωγεία που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας είναι τα ακόλουθα:

Στο Νομό Άρτας: 7ο Νηπιαγωγείο Άρτας, Νηπιαγωγείο Γραβιάς, Κεραματών, Κυψέλης, Λουτρότοπου, Πέτρας, Ροδαυγής 

Στο Νομό Θεσπρωτίας: Γκρίκας, Καρβουναρίου, Κεστρίνης 

Στο Νομό Ιωαννίνων: Αβγού, Βοτονοσίου, Διστράτου, Επισκοπικού, Ηλιόκαλης, Κεφαλοχωρίου, Πλατανούσας και Τσεπελόβου.

Στο Νομό Πρέβεζας: Βαλανιδοράχης, Βουβοπόταμου, Καστροσυκιάς, Πέτρας και 1ο Ειδικό 

Τα Δημοτικά Σχολεία που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας είναι: Αμπελιών- Αμμοτόπου, Κομμένου, Παλαιοκάτουνου στο Νομό Άρτας, Γκρίκας- Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς στο Νομό Θεσπρωτίας, 25ο Δημοτικό, Ασβεστοχωρίου, Ζωοδόχου, Κεφαλοχωρίου, Κοντινών, Ματσουκίου, Νεοχωρόπουλου, Πλατανούσας, Ποταμιάς Κουκλεσίου και Τσεπελόβου στο Νομό Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες τίθενται για δεύτερη χρονιά σε αναστολή λειτουργίας κάτι που οδηγεί πιο κοντά στο οριστικό τους κλείσιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: