Ήπειρος: Υψηλά τα κρούσματα covid-9 και αύξηση στις νοσηλείες

Στα ύψη παραμένουν τα κρούσματα και στην Ήπειρο, όπως σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα οι νοσηλείες να αυξάνονται και το ΕΣΥ στην Ήπειρο πιέζεται αρκετά.

Στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, νοσηλεύονται περί τους 70 ασθενείς. Στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού νοσηλεύονται 37 ασθενείς, 10 ασθενείς στις ΜΕΘ Covid, ενώ νοσηλεύονται και τρία παιδιά στη μονάδα covid της Παιδιατρικής. Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, νοσηλεύονται 18 ασθενείς, με δυναμικότητα τους 24.

Στην Άρτα στις δύο Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων που δημιουργήθηκαν στην παθολογική και την ουρολογική κλινική νοσηλεύονται 28 ασθενείς και 6 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ εάν η κατάσταση συνεχίσει να είναι δύσκολη, υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά ασθενών από τη γυναικολογική – μαιευτική σε ιδιωτική κλινική, ώστε να χρησιμοποιηθεί και αυτή για ασθενείς με covid.

Στην Πρέβεζα νοσηλεύονται 6 ασθενείς όση και η δυναμικότητα του νοσοκομείου για κλίνες covid και στους Φιλιάτες 3, με δυναμικότητα τους 11, αλλά χωρίς διαθέσιμη τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με άλλες παθήσεις.

Το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην περιοχή επιβεβαιώθηκαν 282 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 151 προέρχονται από το Νομό Ιωαννίνων, τα 53 από την Άρτα, τα 36 από τη Θεσπρωτία και τα 42 από την Πρέβεζα.

Στο σύνολο της χώρας επιβεβαιώθηκαν 8.129 νέα κρούσματα και σημειώθηκαν 80 θάνατοι, ενώ στους 547 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι.

Ωστόσο, μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης των Ιωαννίνων καταγράφεται στις αναλύσεις στα λύματα της πόλης, που πραγματοποιεί το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινωσε ο ΕΟΔΥ.

Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες η αύξηση που είχε καταγραφεί ήταν της τάξεως του 223% και 184% αντίστοιχα. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 8 μέχρι τις 14 του μήνα «στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε μείωση (-54%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 01-07/11/21».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: