Ήλιο και παγωνιά έφερε η “Ελπίδα” σε Πάργα και Πρέβεζα

Με λιακάδα , συνοδευόμενη όμως από χαμηλές θερμοκρασίες συνοδεύτηκε το πρώτο πέρασμα του χαμηλού βαρομετρικού “Ελπίδα” από τον Νομό Πρέβεζας.

Ο υδράργυρος στα σημεία κυρίως της παραλιακής ζώνης (σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο οποίος φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και τα δεδομένα του είναι προσβάσιμα για όλους) έφτασε περίπου στο 1 βαθμό υπό το μηδέν, ενώ σε ότι αφορά την μέγιστη θερμοκρασία, η Πρέβεζα χαρακτηρίζεται από τις πιο “ζεστές” πόλεις με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 7 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες.

Πάντως οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και των επόμενων ημερών ,τουλάχιστον έως την Πέμπτη και η επιφυλακή για όλους συνεχίζεται.

Στον Δήμο Πρέβεζας έχει γίνει προμήθεια και διανομή αλατιού κι όπως δηλώνει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα (κυρίως στον ορεινό όγκου όπου σημειώνονται και οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες) μπορούν να επικοινωνούν με τους αντιδημάρχους Ζαλόγγου Γιώργο Σαριάνογλου , Λούρου Νίκο Παγγέ και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να προμηθευτούν αλάτι ή για να ζητήσουν οποιαδήποτε βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: