Καιρός: Ήπιος με ηλιοφάνεια, λίγες βροχές και εξασθένηση των ανέμων – Πρόγνωση από την Α. Τυράσκη

6403842 scaled
6403842 scaled

 

‘Ήπιος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα μας μέχρι και την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Αρκετή ηλιοφάνεια, ομίχλη τις νυχτερινές και πρωινές ώρες σε αρκετές περιοχές κυρίως στα ηπειρωτικά, βόρειοι άνεμοι που η έντασή τους θα φτάνει τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και πολύ λίγες βροχές κυρίως στις προσήνεμες περιοχές του βοριά όπως οι Σποράδες, η Εύβοια και η βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Το σαββατοκύριακο ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοδυτικά θα επηρεάσει τη χώρα με βροχές.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 18 και στα νότια έως 20 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 18 με 19 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (M.Sc.) – ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

mexico 222 768x510 1

Σχεδόν 75.000 Μεξικανοί εγκατάλειψαν οικειοθελώς τις ΗΠΑ μετά την επανεκλογή Τραμπ

Περίπου 75.000 Μεξικανοί πολίτες επέλεξαν να αποχωρήσουν εθελοντικά από τις
xionia ethniki

Χιόνια στην Ήπειρο – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά – Κλειστά τα σχολεία στο Μέτσοβο

Την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και για