ihm26 poster 300x250

Καύσωνας με 41άρια σήμερα Τρίτη, μπόρες στα βόρεια και αφρικανική σκόνη

110f3ea547ce11e73172d7a56b582683 L
110f3ea547ce11e73172d7a56b582683 L
Καύσωνας με 41άρια σήμερα Τρίτη, μπόρες στα βόρεια και αφρικανική σκόνη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Σε ρυθμούς καύσωνα θα κυλήσει και η σημερινή μέρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει τοπικά έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα φέρουν τοπικές βροχές ή όμβρους στα ορεινά των βορείων τμημάτων. Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΜΥ, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Επιπλέον, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μερική μεταφορά αφρικανικής σκόνης, φαινόμενο που θα είναι πιο αισθητό στις δυτικές περιοχές.

Η ζέστη θα είναι έντονη σε ολόκληρη τη επικράτεια. Στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 38 έως 39 βαθμούς, ενώ τοπικά θα αγγίξει τους 40 με 41°C. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα οι τιμές θα φτάσουν τους 35 με 37 και τοπικά τους 38°C, ενώ στις Κυκλάδες αναμένεται ηπιότερος καιρός με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 33 και 34°C.

Σε ό,τι αφορά τους ανέμους, στα δυτικά αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 6 μποφόρ.

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΖΕΣΤΗ #ΕΜΥ

Μετάβαση στην Πηγή

Don't Miss

ff5b0d2be0f44e295c6fc4400f108467 L

Κρήτη: Εικόνες σοκ περιέγραψαν οι γιατροί για τον μικρό Άγγελο – «Δεν έχω ξαναδεί παιδί σε τέτοια κατάσταση»

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που αντίκρυσαν τον μικρό

Επείγουσα μεταφορά 25χρονου από την Κέρκυρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Ακόμα μία επείγουσα θαλάσσια διακομιδή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην περιοχή