Ανησυχία και αντιπαράθεση για την αύξηση κρουσμάτων στα Γιάννενα.

Ανησυχία αλλά και αντιπαράθεση για τον απότομη αύξηση του αριθμού αλλά και την προέλευση των κρουσμάτων ξέσπασε στα Γιάννενα.

Την Πέμπτη το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  20 νέες μολύνσεις στην Ήπειρο και όλες εντοπισμένες στα Γιάννενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα των τελευταίων ημερών στην Ηπειρώτικη πρωτεύουσα προέρχονται κατά βάση από δύο συρροές σε ισάριθμες βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι το γεγονός δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Είναι- σύμφωνα με το  ΚΚΕ- το αποτέλεσμα των μέτρων που δεν έχουν ληφθεί και των πρωτοκόλλων «λάστιχο» αναλόγως των αναγκών των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στο μεταξύ και κατόπιν αυτών των εξελίξεων, ο Νομός Ιωαννίνων παραμένει στο κίτρινο και στον επικαιροποιημένο χάρτη της πανδημίας. Αντίθετα, οι άλλοι τρεις Νομοί της Ηπείρου τοποθετούνται στην πράσινη ζώνη.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ο ρυθμός έχει μειωθεί και βρίσκεται κάτω του πανελλαδικού μέσου όρου. Με βάση τις τελευταίες μετρήσεις στα Γιάννενα έχουν λάβει και τις 2 δόσεις περίπου 60 χιλ άτομα και  στη Θεσπρωτία 23 χιλ. Ακολουθούν η Άρτα με περίπου 21 χιλ και έρχεται με μικρή διαφορά η Πρέβεζα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αρέσει σε %d bloggers: