Η αποτελεσματικότητα της Π.Υ Πάργας απέτρεψε μεγάλη πυρκαγιά στο Καναλάκι

Kanalakinews.gr

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς συγχαίρει  την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή 2 εκκλησιές στο Καναλάκι Πρέβεζας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό με πρόθεση και σε αυτό βοήθησαν εξαιρετικά οι κάμερες πυροπροστασίας που έχουν τοποθετηθεί ώστε αφενός να αποτραπεί η μεγαλύτερη έκταση της πυρκαγιάς καθώς η περιοχή θα είναι δυσπρόσιτη και θα δυσκόλευε το έργο της Πυροσβεστικής και αφετέρου να βοηθήσουν τις Αρχές για τα αίτια τις φωτιάς και τον εντοπισμό των δραστών ή του δράστη.

Συμμετείχαν συνολικά στην κατάσβεση 55 πυροσβέστες με 15 υδροφόρα  πυροσβεστικά οχήματα από τη Π.Υ Πάργας, Π.Υ Πρέβεζας, Π.Υ Ηγουμενίτσας, Π.Κ Παραμυθιάς, Π.Κ Θεσπρωτικού, καθώς και δυνάμεις από το 2ο Π.Σ Ιωαννίνων.
Από αέρος την επιχείρηση υποστήριξαν ένα Canadair, ένα PZL και έξι AIR TRACTOR καθώς σημαντική ήταν και η συμβολή από τα μηχανήματα του Δήμου Πάργας και της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου που συντέλεσαν στον περιορισμό και εν τέλει κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

kanalakinewsgr 14 696x522 1 1

66χρονος βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο στα Ιωάννινα.

Tραγωδία σημειώθηκε στο χωριό Αγία Αναστασία του δήμου Δωδώνης, στα
434344

Πατροκτονία στην Κύμη: Ο δράστης εξαγριώθηκε από σεξουαλική πρόκληση του πατέρα, θυμήθηκε όσα ζούσε από έξι έως δέκα ετών, λέει ο συνήγορος των παιδιών

Στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» του ΕΡΤΝews μίλησε o Aθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος