Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα απατεώνων – Πάνω από 7,6 εκατ. ευρώ η λεία τους, 30 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών, με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε Αττική, Κόρινθο και τις φυλακές Κορυδαλλού, εξαπατώντας πολίτες με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό.
Πώς δρούσε η σπείρα
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της οργάνωσης προσποιούνταν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, λογιστές ή δημόσιους λειτουργούς, προσεγγίζοντας ανυποψίαστους πολίτες και αποσπώντας χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Η δράση τους χαρακτηρίζεται από συστηματικότητα και γεωγραφική διασπορά, με περισσότερες από 1.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις απάτης και κλοπής.
30 συλλήψεις και εκατομμύρια ευρώ ζημιά
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 30 άτομα, ενώ το εκτιμώμενο οικονομικό όφελος της σπείρας ξεπερνά τα 7.600.000 ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών. Η επιχείρηση συνεχίζεται με εφόδους και ελέγχους, ενώ αναμένεται επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για την πλήρη εικόνα της υπόθεσης.
Η υπόθεση αποκαλύπτει την εξέλιξη των μεθόδων εξαπάτησης και την ανάγκη για ενημέρωση και επαγρύπνηση των πολιτών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ενισχύει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος σε εθνικό επίπεδο.