Ένθετο Γεωργία: Τσιπς φρούτων και λαχανικών… με ηλιακή ενέργεια

ertnews rec sdi 20250124 124200 00 30 52 21 Still003
ertnews rec sdi 20250124 124200 00 30 52 21 Still003

Τη δική της σειρά τσιπς απο αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά δημιούργησε εταιρία στην Πτολεμαΐδα. Φιλοδοξεί με αυτά να αλώσει οχι μόνο την ελληνική αγορά αλλά και τις ξένες καθώς αποτελούν νόστιμη και υγιεινή διατροφική επιλογή. Οι πρώτες ύλες, λεμόνια, ντομάτες πιπεριές, λωτοί, μήλα, μανταρίνια και πορτοκάλια, προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς. Τα τσιπς παράγονται χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών σε καινοτόμους φούρνους που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.

Πανεπιστημιακός ερευνητικός αμπελώνας

Ερευνητικό αμπελώνα έχει δημιουργήσει στη Φλώρινα η Σχολή Γεωπονικών επιστήμων και στα σχέδιάτης είναι η παραγωγή του δικού της κρασιού. Οι φοιτητές μαθαίνουν όλη την παραγωγική διαδικασία από το σταφύλι έως το κρασί, από την πρώτη ύλη έως το ποτήρι μας και μυούνται φυσικά στα μυστικά των οίνων.

Φοιτητές γεωπονίας μαθαίνουν τα μυστικά του οίνου

Και στη Δράμα όμως, φοιτητές και καθηγητές του τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με την αρωγή των οινολογικών επιχειρήσεων της περιοχής, δημιούργησαν έναν ερευνητικό αμπελώνα, ο οποίος σε συνδυασμό με το μοναδικό εκπαιδευτικό οινοποιείο του Ιδρύματος, συμβάλει τα μέγιστα στη βιωματική εκπαίδευση των φοιτητώνούτως ώστε, με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να βγουν πανέτοιμοι στην αγορά εργασίας.

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ – ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Kurd iraq

Ιρακινό ΥΠΕΞ για διάλυση PKK: Ευκαιρία για ειρήνη – Να επανεξεταστεί η παρουσία άλλων ξένων δυνάμεων στην περιοχή

Το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε να επανεξεταστούν τα προσχήματα
maxstockworld479410 6881457c7c9c3314847011 1

Γαλλία: Για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις

Νέα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας