Ένωση Εισαγγελέων για την εξαφάνιση του 39χρονου στη Λάρισα: Τέτοιες δημοσιεύσεις μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε εμπόρευμα

dikastirio 782x488 1 768x479 1
dikastirio 782x488 1 768x479 1

 

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις σχετικά με την εξαφάνιση του 39χρονου στη Λάρισα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα, δηλώσεις και «αναλύσεις» δήθεν ειδικών, που αναφέρονται στην εξαφάνιση, υπό συνθήκες που διερευνώνται, συγγενικού προσώπου εισαγγελικής λειτουργού, και επιχειρούν να συνδέσουν το γεγονός αυτό, με την άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης εισαγγελικής λειτουργού και το χειρισμό από αυτή δικογραφιών σε βάρος «γνωστών παραγόντων της τοπικής κοινωνίας», η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή της, για την επιχειρούμενη, μέσω των δημοσιευμάτων αυτών, εκμετάλλευση, η οποία δεν συνιστά ειδησεογραφία και δημοσιογραφία, του ανθρώπινου πόνου και της αγωνίας των οικείων του εξαφανισθέντα.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι δημοσιεύματα, δηλώσεις και εικασίες που εκφεύγουν της πληροφόρησης και υπό τον μανδύα της δήθεν ενημέρωσης του κοινού, μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε εμπόρευμα, προς δημιουργία εντυπώσεων και ικανοποίηση ιδίων συμφερόντων, δεν προσήκουν σε πολιτισμένη κοινωνία, δεν ωφελούν και πρέπει επιτέλους να εκλείψουν».

 

 

ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

AP24324811480995

Κύπρος: Αισιοδοξεί ο ΟΗΕ για συμφωνία για τα οδοφράγματα παρά την αδιαλλαξία Τατάρ

«Το μόνο που χρειάζεται για μια συμφωνία για τα

Τρεις συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 3,6 κιλά υδροπονικής κάνναβης

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου