Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για Γάζα: Οι εικόνες είναι «αφόρητες»

ap25139490147509 scaled 1
ap25139490147509 scaled 1
Britain EU Summit

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Χ ανέφερε σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα, ότι οι εικόνες είναι «αφόρητες» και τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη προστασίας των αμάχων και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, επισημαίνοντας την ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται.

Όπως ανέφερε, «οι άμαχοι δεν μπορούν να είναι στόχοι. Ποτέ. Οι εικόνες από τη Γάζα είναι αφόρητες. Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έκκλησή της για ελεύθερη, ασφαλή και γρήγορη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Και για τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου. Οι άμαχοι στη Γάζα έχουν υποφέρει πάρα πολύ, για πολύ καιρό. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα».

Η δήλωσή της υποστηρίχθηκε δημόσια από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος κοινοποίησε το μήνυμά της, σχολιάζοντας: «Δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Η κατάσταση στη Γάζα είναι αφόρητη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

klemmena aytokinita3 1024x768 1

Ηθοποιός ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας που έκλεβε οχήματα στην Αττική – Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της

Σπείρα κλοπών αυτοκινήτων δρούσε σε ολόκληρη την Αττική, έχοντας αφαιρέσει
6230529 scaled

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το σχεδίου νόμου του