Αυξημένη Ζήτηση και Θερμοκρασίες Απειλούν το Υδάτινο Δυναμικό της Ηπείρου

Την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού υπογραμμίζει ο προϊστάμενος του ΕΑΓΜΕ Βαγγέλης Νικολάου
Ο παρατεταμένος καύσωνας και τα προβλήματα λειψυδρίας είναι ένα φαινόμενο που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία ωστόσο σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας Πρέβεζας του ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) Βαγγέλη Νικολάου δεν είναι πρωτόγνωρο.
Όπως αναφέρει ο κ. Νικολάου αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα είχαν καταγραφεί και την περίοδο 1990-91 ωστόσο τα σημερινά δεδομένα με την αύξηση του τουρισμού και των αναγκών υδροδότησης τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
Η εξάτμιση του νερού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η απουσία βροχοπτώσεων που αυξάνει κατακόρυφα τις ανάγκες άρδευσης και μια σειρά ακόμη θέματα που έχουν να κάνουν με την παλαιότητα των δικτύων του αγωγού των πηγών του Αγίου Γεωργίου δημιουργούν μια δύσκολη κατάσταση και παρότι η Ήπειρος διαθέτει πλούσιο υδάτινο δυναμικό ο κ.Νικολάου υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της ορθολογικής διαχείρισης προκειμένου να μην επιδεινωθούν τα προβλήματα στο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

86868

Ιωάννινα: Νταλίκα δίπλωσε στο τούνελ της Περιφερειακής οδού

Νταλίκα δίπλωσε στο τούνελ του αεροδρομίου της περιφερειακής οδού στα
6613799 e1753541970200

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν για το τί θα πράξει στα χωρικά της ύδατα

«Η απόφαση της κυβέρνησης για καθιέρωση εθνικών θαλάσσιων πάρκων στο