Αχαΐα: Θρήνος για 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μάντρα
Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στην Δυτική Αχαΐα ο θάνατος ενός 3χρονου παιδιού, το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ύστερα από πτώση από μάντρα, ενώ βρισκόταν στην αγκαλιά συγγενικού προσώπου. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στον Άγιο Νικόλαο Σπάτων, την ώρα που η οικογένεια πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες κοντά στο σημείο.
Το παιδί φέρεται να έπαιζε με έναν 25χρονο συγγενή, όταν και οι δύο βρέθηκαν στο έδαφος μετά από πτώση από μάντρα ύψους περίπου δύο μέτρων. Η πτώση είχε τραγικές συνέπειες για το παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.
Μάχη για τη ζωή – Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε διασωλήνωση, ωστόσο το παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για 40 λεπτά, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.
Ο 25χρονος συγγενής νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ενώ οι αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών του δυστυχήματος.
Πένθος και οδύνη στην τοπική κοινωνία
Η είδηση του θανάτου του μικρού παιδιού έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Δυτικής Αχαΐας, με τους κατοίκους να εκφράζουν την οδύνη τους για την τραγική απώλεια. Το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη για αυξημένη προσοχή και ασφάλεια σε αγροτικές περιοχές, όπου συχνά παιδιά βρίσκονται κοντά σε επικίνδυνα σημεία.