ihm26 poster 300x250

15ετης παραχώρηση κτιρίου από τον Δήμο Πάργας για την προβολή του οικοσυστήματος του Αχέροντα

ammoydia prevezas

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας αποφάσισε την παραχώρηση του Κέντρου Ενημέρωσης Αμμουδιάς ανευ ανταλλάγματος για 15 χρόνια στο Οργανισμό ΦΥσικού ΠΕριβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του Κέντρου, ώστε αυτό να αποτελέσει την βάση για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής και κυρίως του υδροβιότοπου που εκτείνεται από τις εκβολές του Αχέροντα στην Αμμουδιά, την Βαλανιδορράχη, το Μεσοπόταμο με το Νεκρομαντείο, το Καστρί με την Πανδοσία και καταλήγει στις πηγές στον Βουβοπόταμο.

Το Κέντρο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναβαθμιστεί και θα είναι επισκέψιμο παρέχοντας  εκπαιδευτικά προγράμματα που θα προβάλλουν το οικοσύστημα και θα ενισχύσουν σε συνδυασμό με άλλες δράσεις που ήδη είναι σε εξέλιξη, εναλλακτικές μορφές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

ΗΠΑ Ρωσία 768x432 1

Κρεμλίνο: «Απαράδεκτη» η αποστολή Ευρωπαίων στρατιωτών στην Ουκρανία – Αναμονή για ανακοίνωση Τραμπ

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτη» οποιαδήποτε ανάπτυξη Ευρωπαίων στρατιωτών

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: Αίτημα παροχής στοιχείων για την δημοπρασία των πρώην κατασκηνώσεων ΤΥΠΕΤ στην Λούτσα

Αίτημα παροχής στοιχείων για την δημοπρασία των πρώην κατασκηνώσεων ΤΥΠΕΤ